Ucube gibi duruyor

Ucube gibi duruyor

Ucube gibi duruyor
7.02.2012 10:08:00 8673 0

Darende’ye bağlı Balaban Beldesindeki 61 Evler Camisine sonradan yapılan baca, vatandaşların tepkisine yol açtı. Çevre halkı, cami inşaatı tamamlandıktan sonra çirkin bir şekilde binaya eklenen bacanın ibadethaneye yakışmadığını bildirdi.

Edinilen bilgilere göre bir süre önce görev yapan sözleşmeli imama caminin altındaki Kur’an Kursu şeklinde planlanan yer, lojman olarak tahsis edildi. Lojmanın ısıtılması için imam tarafından projede olmadığı halde binanın dışına tuğladan baca eklendi. Bacanın caminin ön cephesinden yukarıya çıkması için mihrap çıkıntısı kısmen kırıldı. Caminin kubbesine kadar çıkarılan baca, binada çirkin bir görüntü oluştururken, bacadan sızan sular mihrap kısmında caminin içini de kirletti.

Çevre sakinleri rahatsız

Ortaya çıkan çirkin görüntü çevre sakinlerini rahatsız etti. Vatandaşlar, projeyi hazırlayan mimarın görüşünü dahi almadan, imamın bacayı izinsiz yaptığını iddia etti. Mimari yapıya uymayan bacanın kaldırılarak, sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar, beldedeki yetkilileri de konuya duyarsız kalmakla suçladı.

Bacayı yapan imam kadroya geçmesi nedeniyle ilçedeki başka bir köye tayin edilirken, camiye yeni bir görevli verilmedi. 2 yıl önce faaliyete geçen camilerinde imam bulunmayan mahalle halkı, durumun düzeltilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılınçer ise; “İmam, kimseye sormadan bu işi yapmış. Baca gerçekten çok çirkin bir görüntü sergiliyor. Sorunun çözümü için ustalar getirdik, bozulan kısmın tamiratını yaptıracağız. Baca sorununun da çözülmesi lazım, o konuya da çare arıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: