Hizmet etti, görevini devretti

Hizmet etti, görevini devretti

Hizmet etti, görevini devretti
7.02.2012 10:07:00 8031 0

Darende’ye bağlı Gökçeören Köyünün muhtarı Hulûsi Şahin, seçimden önce birinci aza olmasını istediği rakibiyle anlaşarak 2.5 yıl görev yapıp ayrılacağını bu sürede önemli hizmetleri kazandıracağını belirttiği sözünde durarak istifa etti.

Hulûsi Şahin yaptığı açıklamada 2009 yılındaki yerel seçimlerde köylerinden kendisiyle birlikte bir kişinin daha muhtarlığa aday olduğunu, rakibine yarım dönem önererek herkesin hizmetlere katılmasını önerdiğini ve bu durumun köylüden kabul gördüğünü bildirdi.

Köye önemli hizmetler kazandırdı

2.5 yıl görev yaptıktan sonra istifa ederek 1. Aza alan Ş. Hamit Koyun’un muhtar olmasını sağladığını ve sözünde durduğunu dile getiren Hulûsi Şahin, yarım dönemde köylerine önemli hizmetler kazandırdığını bildirdi.

Hulûsi Şahin; “Köyümüzün huzuru bozulmasın, herkes yapılan hizmetlere katkı sağlasın diye fedakarlık ettim. Ben 2.5 yıl görev yaptım, muhtarlık vazifesini bundan sonra yeni arkadaşımız sürdürecek mührü teslim ettim, ona da başarılar diliyorum. Herkes bizi bu davranışımızdan dolayı tebrik etti, köyde itilaf çıkmadı, huzurumuz bozulmadı. Komşuyuz yüz yüze bakıyoruz, iki günlük dünya için kimseyi kırmaya gerek yok, geride güzel hatıralar bırakıp insan güzel anılmalı” diye konuştu.

Yarım dönemde büyük çalışma

Eski Muhtar Şahin görevi süresince köyüne yapılan hizmetleri de sıraladı; “Köyümüzün yolunda 4 kilometre 2. kat asfaltlama, köy içinde 1 kilometre asfalt, 4 bin metrekare de kilitli parke taşı döşemesi yapıldı. Sulama için 6 bin metre beton kanal yapıldı. Köy meydanı düzenlendi, camimiz onarıldı ve mezarlığın ağaçlandırması ile bazı düzenlemeleri gerçekleştirildi. İçme suyu depomuz fayanslandı, bin 300 metre sulama borusu döşendi ve bin 500 metre ilave yapılarak kanalizasyon sistemi köy dışına kadar çıkarıldı”

Bu hizmetler yapılırken Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İl Genel Meclis Üyeleri ve Özel İdare yetkililerinin büyük desteklerini gördüklerini kaydeden Hulûsi Şahin; “Köyümüze yapılan hizmetlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Köyümüzün daha da gelişmesi için elimden gelen gayreti göstermeye çalışacağım” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: