Gökyarlılar sorunlarını anlattı

Gökyarlılar sorunlarını anlattı

Gökyarlılar sorunlarını anlattı
Gündem 7.02.2012 10:02:00 1635 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her ay bir mahallede yapılan huzur toplantılarının sekizincisinde Gökyar sakinleri ile buluşan polisler, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, bir vatandaşın yanlış yerlere yapılan araç parklarıyla ilgili sorusuna cezadan çok uyarıyla çözme yolunu tercih ettikleri cevabını verdi.

Polis, cezayı değil uyarıyı öngörüyor

Salih Köken; “Sürücüleri cezayla değil, uyararak eğitmek istiyoruz. Ceza her zaman sorunu çözmüyor, levhalarla gerekli uyarıları yaptığımız yerlerdeki yasaklara uymayanları arkadaşlarımız nazikçe sözlü olarak bilgilendiriyor. Aynı araç yine yasağı ihlal ederse, fotoğrafı çekilerek belgelendirilip tekrar uyarılıyor, buna rağmen park yasağını ihlal ederse cezai müeyyide uygulanıyor. Maksadımız kimseyi üzmek değil, ancak trafik düzenini, sistematik bir şekilde yaşamın normal akışını sağlamak da bizlere düşüyor” dedi.

Devriyelerin artırılması istendi

Gökyar Mahallesi toplantı salonundaki buluşmada Muhtar İrfan Çokyaşar, gösterdikleri ilgiden dolayı emniyet mensuplarına teşekkür etti. Vatandaşların olaylara karşı duyarlılık gösterdiğini bildiren muhtar Çokyaşar, ilçe merkezine uzak bir mahalle olmalarından dolayı yine de özellikle geceleri devriyelerin artırılmasını istedi.

Toplantıda ilçede tarımsal üretimin yanı sıra vatandaşların mahsullerini taşıdıkları çapa motorları, bu araçların trafikteki durumları ve uyulması gereken kurallar hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantıya katılan vatandaşlar çevrelerindeki bazı sorunları Emniyet Müdürü ve diğer yetkililere iletti.


Anahtar Kelimeler: