Göğsümüzü kabarttılar

Göğsümüzü kabarttılar

Göğsümüzü kabarttılar
Eğitim 7.02.2012 09:58:00 3125 0

Malatya`da düzenlenen Yıldızlar Serbest Güreş İl Şampiyonası müsabakalarında Darende Özel Birgül Lisesi 80 puanla birinci oldu. En yakın rakibine 31 puan fark atan öğrenciler Darende`nin adını başarıyla duyurdu.

Yıldızlar Serbest Güreş İl Şampiyonası 15-16 yaş müsabakaları sonunda, Darende Özel Birgül Lisesi 80 puanla birinci, Yakınca Lisesi 49 puanla ikinci, Sümer Lisesi 41 ve Yeşilyurt Lisesi de 38 puanla üçüncü oldu.

Greko-romen dalında Hamit Hamideddin Turgut 54 kiloda, Anıl Güneş de 85 kiloda İl ikincisi oldu. Aynı kategoride Ali Kırmızıgül 46 kiloda, İbrahim Dönmez 63 kiloda, Abdulkadir Karaandız da 69 kiloda üçüncülüğü aldılar.

3 öğrenci birinci oldu

Serbest dalda ise 54, 58 ve 69 kilolarda güreşen Darendeli üç öğrenci de birinciliği aldı.

Hamit Hamidettin Turgut 54 kiloda, Samet Can Doğan (Darende Lisesi) 58 kiloda, Musa Yıldırım (Darende Lisesi) da 69 kiloda rakiplerini yenerek ilçemizi en iyi şekilde temsil etme başarısını gösterdi. Aynı kategoride +85 kiloda Derviş Hafif ile 63 kiloda İbrahim Dönmez ikincilikleri, 46 kiloda Murat Has, 50 kiloda Ali Kırmızıgül ve 58 kiloda da Emre Can Çiftçi üçüncülükleri aldı. Özel Birgül Lisesi öğrencileri, takım halinde serbestte 80 puanla il birincisi, greko-romende 62 puanla il ikincisi olarak başarılarını kanıtladı.

Güreş Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Hasan Aslan, kilolarında birinci olup, grup şampiyonasına katılma hakkını elde eden sporcu öğrencilerin grup şampiyonasında da ilk 3 dereceye girenlerin Türkiye şampiyonasına katılacağını kaydetti.

İlköğretimlerde de başarı büyük

16-19 Ocak tarihleri arasında Malatya’da yapılan 13-14 yaş ilköğretimler arası Güreş Turnuvasında öğrencilerimiz Darende’ye iki dalda birincilik ve altın madalya ile döndüler.                              

Greko-romen dalında Hamit Yılmaz 73 kiloda il birincisi olarak altın madalyayı alırken, 73 kiloda Fatih Yavuz Yıldırım ikinci, 59 kiloda Hüseyin Yılmaz ile 38 kiloda Ali Kemal Karaca üçüncü oldu.

Serbest dalda da ise Hüseyin Yılmaz 59 kiloda il birincisi, 59 kiloda Semih Furkan Ayas ile 66 kiloda Eyyüp Mehmet Gül üçüncü oldu.  Yarışmaya katılan 6 öğrenci de il derecesi yaparak okulun başarısını bir kez daha gösterdi.

59 kiloda güreşerek birinci olan Özel Birgül İlköğretim Okulu öğrencisi Hüseyin Yılmaz grup şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1094


Anahtar Kelimeler: