Sokak eski günlerinde döndü

Sokak eski günlerinde döndü

Sokak eski günlerinde döndü
Gündem 7.02.2012 09:57:00 1466 0

Darende’deki tarihi konakların bulunduğu Yuvalı Sokak’taki sokak sağlıklaştırma çalışması tamamlandı. Dış cepheleri, çatıları ve bazı kısımları yenilenen konakların olduğu sokağın zemini de nostaljiyi tam olarak yansıtması için küp taşlarla döşenerek düzenlendi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada Malatya Valiliği Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından 240 bin lira harcanarak 4 konağın sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla cephelerinin yenilendiğini bildirdi.

Çalışmalar devam edecek

Sokak sağlıklaştırma çalışması yapılan konakların Malatya-Kayseri karayolunun yanı başında olduğunu anımsatan Mehmet Aktaş, ilçedeki diğer tarihi konakların yeniden eski ihtişamına kavuşması için projeler hazırladıklarını dile getirdi.

Kaymakam Aktaş; “Sayın Valimiz Ulvi Saran’ın eğitim, ağaçlandırma, eski eserlerin korunması, doğa ve su sporlarına büyük ilgi göstermesi ile ilçemizde geride bıraktığımız yıl içerisinde önemli projeler hayata geçirilmiştir. Sokak sağlıklaştırması yaptığımız evler, adeta yeni yapıldıkları günlere döndü. Çalışmalarımızı tamamladık, tarihi ve turistik özellikleriyle inanç turizminin önemli durak noktalarından birisi olan Darende’mize gelen konuklarımız bu nostaljik sokaklarımızı da gezebilecek” dedi.

Kerpiç mimari canlanıyor

İlçedeki ‘Cumhuriyet Tepesi’ projesiyle aralarında kent müzesi, turistik ve hatıra eşyaların satıldığı işyerleri, yöresel yemeklerin yapıldığı lokanta, butik otel, hanımlar evi, kültürel faaliyetlerin yapıldığı alanları kapsayan devasa bir çalışma ile kerpiç mimarili yapıların canlandırılacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Aktaş; “Darende’nin tarihten gelen değerlerini, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için çalışıyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: