Mevlit Kandilinde ekmek dağıtıldı

Mevlit Kandilinde ekmek dağıtıldı

Mevlit Kandilinde ekmek dağıtıldı
Gündem 3.02.2012 21:06:00 2098 0

Mevlit Kandili nedeniyle Hulusi Efendi Vakfı tarafından vatandaşlara ‘Somuncu Baba sebil ekmeği’ dağıtıldı. Vakfın merkezinin yer aldığı Darende`nin yanı sıra temsilciliklerin bulunduğu 18 ilde toplam 50 bin ekmek ikram edildi.

Somuncu Baba’nın kabri bulunan ve kendi adıyla anılan camide yatsı namazının ardından hatmi şerif duası yapıldı. Camiden çıkan vatandaşlara poşetler içerisinde ekmeklerden dağıtıldı. Büyük şehirlerde vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği camilerde ekmeklerden ikram edildiği kaydedildi.

Somuncu Baba’nın hatırasını yaşatmak için dağıtılan ekmeklerin özel bir hamurdan imal edildiği belirtilirken vatandaşlar dağıtılan ekmeklere büyük ilgi gösterdi.

Hulusi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada Hz. Muhammed’in dünyayı şereflendirdiği gün olan kandil vesilesiyle insanlara ekmek ikram edilerek birlik ve beraberliğin amaçlandığı bildirildi.

Eğitim, sağlık, tarihi eserlerin onarımı, sosyal ve kültürel alanlarda toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmet üreten Hulusi Efendi Vakfı, insanlara faydalar sağlayan ve ülkemizde kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor.


Anahtar Kelimeler: