Okumaya polis ikna etti

Okumaya polis ikna etti

Okumaya polis ikna etti
Eğitim 21.01.2012 16:00:00 2677 0

Darende’de, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memurunun çabası ve girişimleriyle eğitime devam etmeleri sağlanan 2 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Okula bir süre ara verdikten sonra polis memuru Mehmet Akel`in desteğiyle eğitim hayatlarına Cumhuriyet İlköğretim Okulunda devam eden öğrenciler Cüneyt Özgün ve Arif Koyli karne heyecanını Akel ile paylaştı.

Sokaklarda boyacılık yapmış

Okula gitmeyerek 2 yıl boyunca sokaklarda ayakkabı boyacılığı yaptığını anlatan Özgün,  ``Mehmet Amca`` dediği polis memuru Mehmet Akel`in çabaları ve iknasıyla okula döndüğünü belirtti. Özgün, Akel sayesinde yeniden arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Cüneyt Özgün, ``Eğer o ikna etmeseydi, bir daha belki hiç okula uğramazdım. Hem sokaklarda boyacılık yapmaktan kurtuldum, hem de okula kavuştum. Çok mutluyum`` diye konuştu.

Okuluna 3 yıl ara verdikten sonra yeniden başlayan öğrencilerden Arif Koyli de, babasının marangozhanesinde çalışırken kendisini gören emniyet görevlisi Akel`in iknasıyla yeniden okula başladığını söyledi. 

Marangozhaneden okula

Kendi isteğiyle okulu bıraktığını anlatan Koyli, ``Ailem okumamı istiyordu ama ben çalışmak istiyordum. Bir gün babamın marangoz atölyesine gelen polis amca, benim okulda olmam gerekirken neden gitmediğimi sordu. Ben de anlattım. Sürekli gelip giderek okumanın faydasını anlatarak, beni ikna etti ve yeniden okula başladım`` dedi.   

Polisin desteğiyle eğitimlerine yeniden başladıkları için ömürleri boyunca kendilerine yapılan bu iyiliği unutmayacaklarını dile getiren Özgün ve Koyli, karne sevinçlerini de polis memuru Mehmet Akel ile paylaştı. 

Öğrencilerin karnelerini inceleyen Akel, bir süre ara vermelerine rağmen öğrencilerin notlarının iyi olduğunu, okullarını başarıyla tamamlayacaklarına inandığını belirtti.

Karne törenine katılan Başkomiser Cemil Şen de, Özgün ve Koyli`ye kitap hediye etti. Şen, ``Sizleri okulda böyle mutlu görmek hepimizi sevindirdi. İnşallah eğitiminizi en güzel şekilde tamamlar, milletimize faydalı bireyler olarak topluma hizmet edersiniz`` dedi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1046


Anahtar Kelimeler: