Tatili değerlendirin

Tatili değerlendirin

Tatili değerlendirin
Eğitim 20.01.2012 17:28:00 2424 0

İlk ve orta dereceli okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle Cumhuriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ara dönemin sadece tatil olarak değil, değerlendirme zamanı olarak geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Okulda yapılan törene katılan Kaymakam Mehmet Aktaş, havanın soğuk olmasına rağmen, öğrencilerin sevinçleri, coşku ve sıcaklıklarının herkese yansıdığını bildirdi.

Günümüzde eğitimin sadece okullarda dört duvar arasındaki bir olgu değil, zaman, mekan ve kaynağa bağlı olarak sürekli eğitim kavramı haline dönüştüğünü dile getiren Kaymakam Aktaş; “Ara döneme sadece tatil olarak değil, değerlendirme olarak bakılmalı. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri önümüzdeki 15 günü çok iyi değerlendirmelidir” dedi.

Kaymakamlık olarak eğitimi ajandalarında her zaman en önemli çalışma notu olarak gördüklerini ifade eden Aktaş, her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da öğrencilerin İlköğretim Okullarında istikballerini belirlediklerini belirterek, o bakımdan ilköğretime çok önem verildiğini kaydetti.

Necati Tarak; “Temel eğitimin verildiği bu zaman dilimini çok iyi değerlendirmek zorundayız. Tatili kitap okuma kampanyamıza destek olarak geçirebilirsiniz. Notları düşük olan öğrencilerimiz olabilir, amacımız acaba bu notları nasıl daha yükseğe çıkarabiliriz, bunun mukayesesi yapılmalıdır. Notları güzel olanlar da daha iyi derece yapmak için çalışmalıdır” diye konuştu.

Dönem birincisi olan öğrencilere ödülleri verildikten sonra Kaymakam Aktaş öğrencilerin arasına girerek karne sevinçlerine ortak oldu.

Kaymakam Aktaş ve beraberindekiler daha sonra Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okuluna giderek oradaki karne programına katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1040


Anahtar Kelimeler: