Erman Ilıcak´tan ortaklık uyarısı

Erman Ilıcak`tan ortaklık uyarısı

Erman Ilıcak´tan ortaklık uyarısı
Gündem 7.01.2012 11:35:00 3152 0

Ilıcak: En pahalı kaynak öz kaynaktır

Türkiye İş Bankası ile Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen İş’le Buluşmalar Toplantısı Malatya’da gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Erman Ilıcak ortaklık kültürünün riskleri paylaşmak olduğuna dikkat çekerek; "Ne kadar çok ortaklık varsa o kadar çok şey öğreniyorsunuz. Zengin olmak istiyorsak mutlaka ortak olalım. Kredi kullanalım. En pahalı kaynak öz kaynaktır" dedi.

13 Aralık 2011 günü Malatya Anemon Otel’de yapılan toplantıya Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, işadamları Ahmet Çalık, Vahap Küçük ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisinin yanı sıra, iş dünyasından birçok isim katıldı.

Rekabeti Malatya’da öğrenmiş

İşadamı hemşehrimiz Erman Ilıcak, toplantıdaki konuşmasında Darendeli olduğunu belirterek, rekabeti Malatya`da öğrendiğini ve bunun hoşnutluğunun yanı sıra bundan uzak durmak gerektiğinin de altını çizdi.

Erman Ilıcak konuşmasında; "1999’larda Türkiye’de de yatırım kararı aldık ve Malatya’da aile şirketi kurarak tekstil üretimi yapan ILSAN’ı kurduk. Amcam `öz kaynak` biz `kredi` dedik. Kredi bizler için aşılması gereken önemli bir engeldi. En büyük şirketlere baktığımızda borçları olduğunu görüyoruz. Borç büyümenin motoru sadece öz kaynağa bağlı büyüme ek kaynak büyümeyi hızlandırıyor" dedi.

Zenginlik isteyen ortaklık yapsın

1999’dan sonra Türkiye’de yatırım yapmaya başladıklarını bildiren Ilıcak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Gelişmenin büyümenin önündeki engel finansman değil, birinci eğitim ikincisi teknoloji. Eğitime biraz daha önem verelim. Girişimci ruhu ile saldırıyoruz. Kendi çocuklarımızın eğitimi için her türlü fedakarlığı göstermeliyiz, Eğer şirketlerimizi büyütmek yaşatmak istiyorsak, arkamızdan gelen nesilleri en iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor. İyi okullara gittiğim için herhalde bu farklılıkları düşünüyorum ve eğitime öncelik verelim diyorum. Ortaklık kültürünün altını çizmem gerekiyor. Ortaklık kültürü riskleri paylaşmaktır. Ne kadar çok ortaklık varsa o kadar çok şey öğreniyorsunuz. Zengin olmak istiyorsak mutlaka ortak olalım. Kredi kullanalım. En pahalı kaynak öz kaynaktır. Krediyle gelişmeyi büyümeyi hızlandırmak lazım. Eğer Rönesans ikinci büyükse rekabetten uzak durduk. LC Waikiki`nin Türkiye’de rakibi yok Çalık’ın rakibi kendisi. Baktığınızda ne iş yaparsanız yapın bu örneklere bakmanız lazım. Rekabetten uzak durmak lazım. Ne kadar uzaklaşırsanız o kadar farklı oluyorsunuz”


Anahtar Kelimeler: