Spor tesisleri yenilenmeli

Spor tesisleri yenilenmeli

Spor tesisleri yenilenmeli
Gündem 7.01.2012 11:33:00 1794 0

Son yıllarda Darende’de yaşayan çocuk ve gençlerdeki suç artışı, ilçedeki sosyal ve spor alanlarının yeterli olmadığı yönündeki tartışmaları gündeme getirdi. Resmi verilere göre Darende’de 2011 yılında adli olaylara karışan çocuk sayısı yaklaşık 100’e ulaştı.

Darende Adliyesindeki çocuklara ait dosyaların büyük bir kısmının yüz kızartıcı nitelikte olan hırsızlık, silahla tehdit, kasten yaralama gibi suçları kapsadığı belirlendi. 2011 yılından geriye dönük olarak bakıldığında ise bu rakamın daha büyük oranlara ulaşacağı düşünülerek, toplumdaki bu yarayı tedavi etmenin sportif aktivite ve sosyal etkinliklerin artırılmasında olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

Konu üzerinde inceleme yapan uzmanlar özellikle gençlerin içerisindeki heyecan ve enerjiyi hem kendi bedenleri, hem de toplumun faydasına olacak şekilde geliştirmeleri anlamında, yaşadıkları ortamlardaki sosyal etkinlik, sportif aktivite ve bunların yapılacağı düzenli tesislerle sağlanacağını açıkladı.

Herkese görev düşüyor

Darende’de ortaya çıkan bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla yöneticilerimiz başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve sosyal sorumluluk sahibi olanların harekete geçerek, gençliği daha güzel yetiştirme adına yeni bir takım çalışmalarla geleceğe en büyük yatırımı yapma beklentisi oluştu.

Sosyal sorumluluk kazandırılmalı

Ayrıca, geleceği emanet edeceğimiz çocuklar için, gönüllük esasına dayalı olarak veya resmi kurumların katkılarıyla, enerjilerini boşaltabilecekleri, boş vakitlerini geçirebilecekleri ve sosyal sorumluluk kazanmalarına imkan sağlayabilecek ortamlar sağlanması acil bir ihtiyaç haline geldi.

Çocuklar için Şehir Kulüpleri kurulması, bu kulüplerin sorumluluğunun uzman kişilerin denetimine bırakılması, sosyal sorumluluklarının düzenlenecek aktivitelerle gelişmesinin sağlanması atılabilecek adımlardan yalnızca biri olabilir. Gençleri internet kafe köşelerinden, zararlı alışkanlıklardan, kavga ve olaylardan kurtarmak amacıyla ilçemizde herkesin rahatlıkla kullanabileceği, spor tesislerine ihtiyaç duyuluyor. Kapalı spor salonu, futbol sahası ve bayanlar için sportif hareketlerin yapılabildiği alanların dışında küçük gruplar için yeni bir saha ihtiyacı ortaya çıktı.

Halı saha yenilenmeli

Hemşehrimiz Ali Helvacı’nın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı olduğu dönemde ilçemize armağan ettiği halı saha, gerekli bakımları yapılmadığından kullanılmaz hale geldi. İçerisinde çukurlar oluşan, zemini oldukça eskiyen ve buna bağlı olarak karşılaşmalar sırasında ufak sakatlıklar yaşayan vatandaşlar, halı sahanın kapsamlı bir çalışma ile yenilenmesi yada geleceğe yönelik sportif aktiviteler planlanarak yeni bir halı saha yapılmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: