500 Kişiye Yardım Yaptı

500 Kişiye Yardım Yaptı

500 Kişiye Yardım Yaptı
9.08.2007 20:01:00 4203 0

Darende’de emekli bir öğretmen açtığı hayır çarşısında 500 aileye yardım yaptı.

Emekli olduktan sonra kurduğu hayali gerçekleştirmenin heyecanını yaşayan emekli öğretmen Bekir Özer, bay, bayan ve çocuk giyimi, buzdolabı, çamaşır makinesi, dikiş makinesi ve elektrikli soba gibi bir ailenin ihtiyacı olan bütün eşyaları tarihi Hasan Paşa Hamamında açtığı "Bir Nebze Hayır Çarşısı" ile 500 aileye yardımda aracı olmanın heyecanın yaşıyor.

Giyimden ev malzemelerine kadar birçok ürün çeşidini "sahibinden sahibine ulaştırılır" halka ulaştırmak için ilkesiyle hayır çarşısı kurduğunu söyleyen emekli öğretmen Bekir Özer; "Emekli olduktan sonra tek hayalim Osmanlı Devletinde olduğu gibi ihtiyaç kasaları oluşturmaktı. Bu hayalim gerçek oldu. Zaten çarşının en önemli özelliğinden biri evinde iş yerinde kullanılabilecek fakat kullanmadığı malzemeleri buraya vermesi öbür taraftan da ihtiyaç sahibi olup da buradan malzeme alan insanların birbirlerini tanımaması bu hayır işlerinin ön güzel yanıdır. Kısacası bir elin verdiğini diğer elin görmemesi en güzelidir. Darende halkının ilgi göstermesi benim bu iş yapmamın ne kadar güzel bir hizmet olduğunu hissettiriyor" dedi.

"Ölene kadar hizmet"

Hayatının son noktasına kadar bu hizmeti gerçekleştirmek arzusu içinde olduğun söyleyen Özer malzemeleri gidip kendisi istemiyor. Fazla malzemesi olan çarşıya getirip bırakıyor, ihtiyacı olan ise gidip çarşıdan alıyor. İhtiyaç sahiplerine malzeme vermede titiz davrandığını söyleyen Özer; "İhtiyaç sahibi aileler kullansın diye veren hayır sahiplerinin hayali ve hayrı yerini bulması için malzemelerin dağıtım konusunda titiz davranmam gerekiyor. Ben burada doğup büyüdüğüm için aileleri az çok tanıyorum böyle sıkıntı olmaması için gerekli önemi gösteriyorum" diye konuştu.

Emekli öğretmenin eşi Süheyla Özer ise böyle bir hayır işini gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşayan Özer ailesi; "İlk etapta şüphe duydum fakat çarşıyı açtıktan sonra bu düşüncem kayboldu. Halkın aşırı desteği ve ilgisi bizleri mutlu etti. İyi ki böyle bir hayır hizmetine aracı oldu diye eşimden her zaman gurur duyuyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: