Denetimler sıkılaştırıldı

Denetimler sıkılaştırıldı

Denetimler sıkılaştırıldı
Gündem 7.01.2012 11:30:00 1719 0

Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezine yakın bir taş kırma tesisinde mıcır üretmek amacıyla dinamitle gerçekleştirilen patlatmanın sarsıntısı vatandaşlar arasında ‘deprem sanılarak’ paniğe neden olunca, emniyet ilgili firmaları ‘patlatma kriterleri’ konusunda uyardı.

Gazetemizin manşetine taşınan olayın ardından konu Kaymakamlık tarafından incelemeye alındı. Yaşanan olay ve belirlenen tespitler, Valilik kanalı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne rapor edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü de ilgili firmalara Malatya Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nca alınan ‘patlatma kriterleri’ni hatırlatarak, bu yönde hareket etmeleri için uyarılarda bulundu.

Tedbirler sıkılaştırılacak

Yerleşim alanına yakınlığı nedeniyle Karayollarına ait tesiste yapılan patlatmaların vatandaşların mal ve can güvenliğini tehlikeye atmaması için kurallara uygun yapılması bildirildi. Yapılan tebligatta özellikle patlatma öncesinde belediye hoparlöründen konunun vatandaşlara duyurulması istendi.

Görüşmelerin ardından Darende-Malatya karayoluna sıcak asfalt yapacak olan müteahhit firmanın gerçekleştireceği patlatma, belediye hoparlöründen halka duyuruldu. Bundan sonra yapılacak patlatmaların da daha sıkı kontrol edileceği ve öncesinde mutlaka ilan edileceği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: