5 bin yıl sonra açılan yol

5 bin yıl sonra açılan yol

5 bin yıl sonra açılan yol
Gündem 7.01.2012 11:25:00 2061 0

Milattan Önce 3000 yıllarında hüküm süren Hitit Uygarlığı döneminden kalan Darende’ye bağlı Yeniköy Köyü yakınlarındaki Aslantaş heykellerine Karayolları tarafından yol yapıldı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada Darende Elbistan Karayoluna yakın olan Aslantaşlara Karayolları Mersin Bölge Müdürlüğüne bağlı Elbistan Şube Şefliğince yol yapıldığını ve ulaşımın artık rahatlıkla yapılabildiğini söyledi.

Çevre düzenleme çalışması yapılacak

Kaymakam Mehmet Aktaş, Yeniköy yakınlarındaki Aslantaşlara daha önceden patika bir yolla ulaşıldığını ve önümüzdeki günlerde heykellerin çevre düzenleme çalışmasıyla korumaya alınacak olmasından dolayı öncelikle yolunun yapıldığını dile getirdi.

İki metre uzunluğundaki taştan oyma Aslan heykellerinin tarih araştırmacılarınca doğuya bakan yönlerinin bir şehrin girişi olarak kaydedildiğini dile getiren Aktaş; “Aslantaşların çevre düzenlemesini planlıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız girişimler neticesinde Karayolları Elbistan Şube Şefliğince yolu açıldı. İleride imkan bulunursa stablize olan yolun kalitesi ve şartlarını daha iyi hale getirilebilir. Yaklaşık 2 kilometre olan yolun girişine ayrıca bir de levha konulmuştur” dedi.

Kaymakam Aktaş, yolun açılmasında emek verenler ve yetkililere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: