Islah çalışması devam ediyor

Islah çalışması devam ediyor

Islah çalışması devam ediyor
Gündem 7.01.2012 11:24:00 1798 0

Darende’de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapımı sürdürülen Tohma Çayı`nı ıslah çalışmaları kapsamında, yan derelerdeki düzenlemelerin ardından ikinci etaba geçildi. Tohma Çayı’nın ilçe merkezinden geçen kısmının 4 kilometrelik bölümüne iki taraflı olarak taş duvar örülecek.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan yaptığı açıklamada Tohma Çayı`nın ıslahı kapsamında öncelikle Melemir, Sungur ve Heyiketeği derelerinin düzenlendiğini kaydetti.

2.5 kilometre duvar örülecek

Dik yamaçlı Heyik Dağı`ndan gelebilecek sel sularının etrafa zarar vermeden Tohma Çayı`na ulaşması için öncelikle yan derelerin ıslah edildiğini dile getiren Başkan Özkan; ``Türkiye`nin su potansiyeli en yüksek ırmağı Fırat Nehri`nin 6 önemli kolundan biri olan Tohma Çayı ıslah edilerek ilçemizde kapsamlı bir düzenleme çalışması başlatıldı. Köprügözü mevkisinden Nadir Köprüsü`ne kadar olan 4 kilometrelik alanda her iki tarafa 2,5 kilometre uzunluğunda 30 bin metreküp dolayında taş duvar örülecek. Çalışmalar daha önceden taş duvarla düzenlenmiş alanlara göre uyarlanacak, düzenlemeler kapsamında bazı alanlar trapez dolgu ile doğal yapıya uygun hale getirilecek`` dedi.

2 yılda tamamlanacak

Çalışmaların yaklaşık 2 yılda tamamlanmasını beklediklerine değinen İsa Özkan, Tohma Çayı`nın ıslahı ile ilçede vatandaşların dinlenebilmeleri için yeni mekanlar oluşturmak amacıyla projeler hazırladıklarını söyledi.

Özkan, açıklamasını şu şekilde devam ettirdi: ``Bu çalışma tamamlanınca Tohma Çayı kenarında yürüyüş yolları, pergolalar ve ışıklandırma çalışmaları yapacağız. Tohma Kanyonu`nu Nadir Köprüsü`ne kadar ulaştırmayı hedefliyoruz. Islah çalışmaları kapsamında DSİ ile birlikte iki adet araç köprüsü de yaparak ilçe trafiğine büyük bir nefes aldıracak çalışmalar da gerçekleştirilecektir``


Anahtar Kelimeler: