Darende´deki 100 konut dağıtılacak

Darende`deki 100 konut dağıtılacak

Darende´deki 100 konut dağıtılacak
Gündem 7.01.2012 11:22:00 1999 0

TOKİ’nin sosyal konutları ihtiyaçlılara verilecek

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçede yapılan ve ‘sosyal konut’ kapsamına alınan 100 dairenin ihtiyaç sahibi vatandaşlara verileceğini bildirdi.

İsa Özkan yaptığı açıklamada Hacıderviş Mahallesine 5 blok halinde inşa edilen dairelerin tamamlandığını belirtti.

100 daire ihtiyaçlılara dağıtılacak

Başkan Özkan; “TOKİ tarafından ilçemize yapılan bu konutlar kapsamının üstündeki standartla 45 metrekare yerine 65 metrekare olarak inşa edilmiş. TOKİ, 1+1 şeklinde yapılan evlerin ‘sosyal konut’ standardının üzerinde olması gerekçesiyle para karşılığı vatandaşlara satılacağını duyurdu. Yaptığımız görüşme ve girişimler sonucu yeniden TOKİ tarafından sosyal konut kapsamına alınan 100 daire ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilecektir” dedi.

Ömürde bir gelecek fırsat

Ömründe ev sahibi olamayacak vatandaşların aylık 100 lira taksit ödeme karşılığında bu evlere kavuşacağına dikkat çeken İsa Özkan “Devletimizin sağladığı imkan ve hükümetimizin uygulamaları neticesinde başarılı bir şekilde yürütülen çalışmalarla inşaatı tamamlanan bu sosyal konutları yeni yılla birlikte sahiplerine verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Özkan konutların ilçeye hakim bir noktada ve inşaat standartları yüksek kalitede, kullanışlı bir biçimde yapıldığını dile getirerek, hemen yanına 2. Etap TOKİ konutlarının da yapılmaya başlanması ile bölgenin canlandığını ayrıca bu alana cami, işyeri gibi sosyal donatıların da bina edileceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: