Darende ev sahipliği yaptı

Darende ev sahipliği yaptı

Darende ev sahipliği yaptı
Gündem 7.01.2012 11:20:00 1599 0

Kaymakamlar toplantısına ev sahipliği yaptık

Malatya Valisi Ulvi Saran başkanlığında yapılan Kaymakamlar toplantısı Aralık ayında Darende’de gerçekleştirildi.

Toplantı ve bir dizi incelemeler için Darende’ye gelen Vali Saran, Malatya İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler ve İl Genel Meclis Üyeleriyle fikir alış verişinde bulundu.

Tiryandafil Otel’deki toplantı öncesinde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Ulvi Saran; “İlçelerin temel problemleri ve yatırım konularını görüşmek üzere İl Genel Meclis Üyeleri ve yerel yöneticilerimizle bir araya gelerek hizmetleri görüşme fırsatını elde ediyoruz. Darende’den başlattığımız bu uygulamayı diğer ilçelerimizle sürdüreceğiz” dedi.

Onarılan konakları gezdi

Toplantının ardından valilik tarafından yürütülen tarihi konakların onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Ulvi Saran, kent müzesi olarak planlanan tarihi Cumhuriyet İlkokulu ve çevresini de gezdi. ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen’in de katıldığı inceleme gezisinde Vali Saran, önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını ve alandaki tarihi siluetin yeniden canlanacağını bildirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1011


Anahtar Kelimeler: