Yeniköyde aşure etkinliği

Yeniköyde aşure etkinliği

Yeniköyde aşure etkinliği
Gündem 13.12.2011 09:27:00 4608 0

Darende`ye bağlı Yeniköy Köyünde Muharrem ayı nedeniyle tüm evlerden toplanan malzemelerle ‘Birlik aşuresi’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan ve ikram edilen aşureyi tadan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Yeniköy’ün diğer yerlere önemli bir örnek olduğunu söyleyerek; “Burada örnek bir tablo var, asırlardır devam eden kardeşlik dostluk, birlik ve beraberliği en güzel şekilde yaşanıp temsil ediliyor” dedi.

Aşure ikramı geleneğiyle oluşturulan birliktelik tablosunun nifak ve ayrılık tohumu ekmek isteyen insanlara en güzel cevap olduğunu kaydeden Mehmet Aktaş “Esasen bizim toplumumuzun dini, dili, etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun birbiriyle sorunu yoktur, kardeşçe, barış içerisinde asırlardır yaşamaktadır. Buradaki birliktelik tablosu dosta güç, düşmana da gereken cevabı vermektedir” diye konuştu.

Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli de yaptığı konuşmada insanlık tarihinin her zaman milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Hasan Meşeli “İnsanları bir araya getiren, bütün mahlukatı tufandan koruyan bir gemiye ihtiyaç vardır. İşte bu geminin adı sevgidir. İnsanlar her zaman, sevgi, kardeşlik, dostluk, barış ve engin hoşgörü ilkeleri çerçevesinde bir araya gelebilmiştir. Bizleri bir araya getiren erdemlerin başında sevgi gelir” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Yeniköy Köyü Muhtarı Mehmet Baş ise, kardeşliklerini simgelemesi açısından aşurenin köydeki tüm evlerden toplanan malzemelerle yapıldığını belirtti. Muhtar Baş, köylerindeki insanların yıllardan beri kardeşçe aralarında hiçbir sorun olmadan yaşadığını sözlerine ekledi.

İŞKUR Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan, Darende İlçe Vaizi Yahya Özen’in de katıldığı etkinlikte kazanlarda pişirilen aşureler, Kaymakam Mehmet Aktaş Vakıf Başkanı Hasan Meşeli, Köy Muhtarı Mehmet Baş tarafından ikram edildi.

Ayrıca Kaymakamlık, Kayaoğlu İnşaat ve vatandaşların katkısıyla köyde inşaatı yarım kalan köy konağının da tamamlanarak gelecek yıl etkinliğin burada yapılması kararlaştırıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=957

 


Anahtar Kelimeler: