Vakıf kurban sevincini dünyayla paylaştı

Vakıf kurban sevincini dünyayla paylaştı

Vakıf kurban sevincini dünyayla paylaştı
Gündem 6.12.2011 16:25:00 1663 0

Hulûsi Efendi Vakfı Kurban Bayramında Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti yardımında bulunularak bayram sevinçlerine ortak oldu.

Hayırsever bağışçılarının kurban vekâletlerini İslamî kurallara uygun olarak yerine getiren vakıf, yaptığı organizasyonla gerek ülkemizde gerekse de yurt dışındaki yaklaşık 25 bin ihtiyaçlı ailenin evine kurban eti girmesini sağladı.

Vakıftan yapılan açıklamada; “Türkiye genelinde 37 il ve ilçe merkezinde 6 bin aileye, Et ve Balık Kurumu tesislerinde hazırlanan içerisinde 4 adet 800 gramlık konserve şeklindeki kavurma paketleri bulunan kolilerden, 2 bin 75 aileye de 5 kiloluk et paketi olmak üzere toplam 8 bin 75 aileye kurban eti ulaştırılmıştır” denildi.

Somali’de 5 bin aileye yardım

Yine vakıfça yurtdışında da Bosna-Hersek`te 2 bin 500, Afganistan`da 3 bin, Pakistan`da 6 bin aileye 5`er kiloluk kurban etlerinden dağıtılırken, açlıkla pençeleşen Somali`de ise başkent Mogadishu ve çevresinde bulunan 9 ayrı bölgede 7-10 kilo arasında değişen kurban eti paketleri 5 bin aileye ulaştırıldı. Yurt dışında toplam 16 bin 500 aileye Türkiye`deki bağışçıların kurban etlerinden dağıtıldı.

Eğitimden sağlığa, toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda yardımları insanlarla paylaşan vakfın çalışmalarını, ‘Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin her canlıya hizmet’ misyonuyla yürüttüğü belirtildi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=894


Anahtar Kelimeler: