Beş mahalle toz ve çamurdan kurtuldu

Beş mahalle toz ve çamurdan kurtuldu

Beş mahalle toz ve çamurdan kurtuldu
Gündem 6.12.2011 16:24:00 2269 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçenin beş mahallesinin kullandığı ve Elbistan bağlantı yolu olarak istifade edilen güzergahın gerçekleştirilen kapsamlı bir çalışma ile düzenlendiğini bildirdi.

Başkan Özkan asfaltlanan yolu kullananlar ve çevre halkının kışın çamur, yazın da tozdan kurtarıldığını belirtti.

İsa Özkan, halk arasında ‘Dereboyu’ olarak bilinen Beybağı, Kılıçbağı, Sayfiye, Mehmetpaşa ve Nadir Kaldırım Mahallesinin ortak güzergahı olan sekiz kilometrelik yolun Belediye ile Karayolları’nın müşterek çalışmasıyla düzenlendiğini kaydetti.

Karayolları ile ortak yapıldı

Başkan Özkan; “Darende’nin yıllardır sorunu olan, coğrafi yapısından dolayı sıkıntılı olan ve belediyenin de tek başına yapmaya gücünün yetmeyeceği yolumuzu Karayolları ile birlikte tamamladık. Çok sayıda yaylacı ailelerin bulunduğu alanda oturanlar kışın çamurdan yazın tozdan mağdur oluyordu. Güzel bir hizmet oldu. Belediye olarak bizlerin de, devletimizin de amacı vatandaşa güzel hizmetler kazandırmak, bu hizmetlerden vatandaşın istifade etmesini sağlamaktır” dedi.

Asfaltlanan alanın aynı zamanda Malatya ve Darende’nin Elbistan bağlantı güzergahı olduğunu vurgulayan Özkan, bir ay süren çalışmalar ile yüzlerce kamyon hafriyat alınarak yolun yeni halini aldığını ifade etti.

Yolun yapımına katkı sağlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, Karayolları Mersin Bölgesi Elbistan Şefliği çalışanları, mahalle muhtarları ve belediye personeline teşekkür eden İsa Özkan, uzun süredir özlenen bir hizmetin yerine gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Mahalle sakinleri de yolun asfaltlanması sırasında ilgililere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: