Yeni itfaiye aracı ile tatbikat yapıldı

Yeni itfaiye aracı ile tatbikat yapıldı

Yeni itfaiye aracı ile tatbikat yapıldı
Gündem 6.12.2011 16:20:00 2289 0

Darende Belediyesi itfaiye ekibi yeni alınan aracıyla Heyiketeği Mahallesindeki Yücel Sitesinde bir tatbikat yaptı.

Tatbikatta konut yoğunluğunun olduğu sitedeki 8 katlı bir binanın balkonuna hareketli merdivenle çıkıldı, ayrıca yukarıdan apartmanlar arasındaki boşluğa su sıkılarak mini bir de gösteri yapıldı. Ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar meraklı gözlerle evlerinin balkon ve pencerelerinden yapılanları izledi. İtfaiyeye yardım için gelen bazı vatandaşlar da olayın tatbikat olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.

Yüksek binalara rahat ulaşılacak

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yeni ve donanımlı bir itfaiye aracı hibe edildiğini belirterek, aracın özelliklerini görmek ve denemek amacıyla başarılı bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Tatbikatı denetleyerek personeli başarılarından dolayı kutlayan Başkan Özkan, yeni araçla ilçedeki bir sıkıntının daha giderilmiş olduğunu bildirdi.

Başkan Özkan “Darende’miz her geçen büyüyen bir yer. Tarihi ahşap konaklarımız ve çok katlı binalarımız var, her geçen gün de yeni yüksek binalar yapılmaya devam ediliyor. İtfaiyemizdeki mevcut aracımızın merdivenleri üçüncü kattan fazla yüksekliğe ulaşmakta zorluk çekiyordu. 24 metre merdivenli yeni aracımızla 8-10 katlı binalara müdahale edilebilecek. Olası bir yangın yada kurtarma çalışmasında itfaiyemiz gereken müdahaleyi yapabilecektir. Yeni aracımızla ilgili itfaiyedeki çalışanlarımız İstanbul İtfaiye Müdürlüğünde 1 hafta kurs ve eğitim gördüler” dedi.

İsa Özkan, ayrıca aracın gönderilmesinde büyük katkıları olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş başta olmak üzere, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halis Dalkılıç’a, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan’a ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: