Emniyetten huzur toplantısı

Emniyetten huzur toplantısı

Emniyetten huzur toplantısı
Gündem 6.12.2011 15:45:00 1391 0

Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, ilçe merkezinden geçen Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde öğrenci yoğunluğu bulunan iki alana üst geçit, bir noktaya da ışıklı sistem kurulacağını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün vatandaşların sorunlarını dinlemek amacıyla başlattığı ‘Mahalle Huzur Toplantıları’ kapsamında Nadir Mahallesi Muhtarı Adnan Tunçtan’ın evindeki buluşmada çevre halkının sorunları dinlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken burada yaptığı konuşmada mahallelerdeki huzur toplantılarının polis-vatandaş kaynaşmasını sağladığını ve buluşmaların güven ortamının oluşmasına ciddi katkı sağladığını kaydetti.

Salih Köken vatandaşların sorularına cevap verdikten sonra, mahalledeki karayolu üzerinde bulunan okul yakınına üst geçit yapılacağı müjdesini verdi.

Yoldaki tehlike ortadan kalkacak

Köken; “İlçemizin içerisinden araç yoğunluğu bir hayli olan Malatya-Kayseri karayolu geçiyor. Polis arkadaşlarımızın giriş-çıkış saatlerinde okullarda güvenlik amaçlı görev yapmaktadır. Trafik akışındaki yoğunluk yol kenarındaki okulların bulunduğu alanlarda tehlikelere yol açıyor, bunun önüne geçmek amacıyla Nadir İlköğretim Okulu ve Somuncu Baba kavşağındaki İzzetpaşa İlköğretim Okulu yakınına üst geçit yapılmasını istedik. Bu talebimize ilçemizdeki ilgili kuruluşlar da destek verdi. Karayolları tarafından söz konusu iki noktaya üst geçit, konut yoğunluğunun bulunduğu ve daha önce çok sayıda kazanın meydana geldiği, Heyiketeği Mahallesi girişindeki Kaymakamlık kavşağına da ışıklı sistem kurulacak. Bu çalışmalar için ihaleler yapıldı, bekleme süresinin ardından yapımlarına hemen başlanılacak. Çocuklarımız ve vatandaşlar üst geçitleri kullanarak daha güvenli bir ortama kavuşacaklar” dedi.

Köken ayrıca ilçe merkezi yakınındaki taş kırma tesisinde dinamitle yapılan patlatmaları incelemeye aldıklarını ve vatandaşların mal ve can güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde, korku ve paniğe sebep vermeyecek ölçüde çalışma yapılması için tedbirler aldıklarını bildirdi.

Toplantıda ayrıca dolandırıcılık üzerine hazırlanan sinevizyon gösterimi sunularak, vatandaşların tanımadıkları kişilerle olan diyaloglarına dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: