Spor Salonu Kasım’da açılacak

Spor Salonu Kasım’da açılacak

Spor Salonu Kasım’da açılacak
Eğitim 13.10.2008 15:07:00 3063 0

Darende Kaymakamı Vural Karagül yapımı devam eden kapalı spor salonunun inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığını ve tesisin Kasım ayında hizmete açılmasının planlandığını söyledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Karagül, 2 bin 500 metrekare oturum alanına sahip bin 500 kişilik kapalı spor salonunun Darende’nin önemli bir eksiğini daha gidereceğini kaydetti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam Vural Karagül, yapılan girişimler neticesinde Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce sağlanan ödenekler ve Spor Toto teşkilatının desteğiyle yapımı sürdürülen kapalı spor salonun Darende’nin ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Aktiviteler rahatça yapılacak

Karagül açıklamasının; "İlçemizde sportif aktivite, tören, kutlama programları gibi sosyal ve spor gösterilerinin yapılacağı uygun bir ortam yoktu. Yapılan girişimler neticesinde sağlanan ödeneklerle inşaatı başlayan kapalı spor salonumuz tamamlanmak üzeredir. 2 Milyon YTL’ye mâlolan tesis bin 500 ve arttırılabilecek izleyici kapasitesi ile Darende’nin bir sorununu daha bitirecektir. Gençlerimizin yıllardan beri hayalini kurduğu kapalı spor salonu hem sportif aktiviteler hem de ilçedeki bazı programların yapılabileceği güzel bir yer olmuştur. Kapalı spor salonumuzun tamamlanması ile bundan sonra Darende’de gençlerimiz öğrenciler, yılın her mevsiminde çeşitli sportif aktivitelerini rahatlıkla yapacaktır. İlçemizde çeşitli spor gösteri ve yarışmalarının yapılabilmesi için uygun ortam oluşmuş olacaktır. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla tesisi Kasım ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Şu anda sıva ve dış cephe kaplama gibi çalışmalar yapılmaktadır. Darende’ye güzel bir hizmeti daha kazandırmanın kıvancı içerisindeyiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: