Meslek Yüksek Okulu eğitime başladı

Meslek Yüksek Okulu eğitime başladı

Meslek Yüksek Okulu eğitime başladı
Gündem 5.11.2011 10:35:00 2518 0

Darende, 10 yıl önce haksız bir şekilde götürülen Meslek Yüksek Okuluna yeniden kavuştu. İlçemize 10 yıl kaybettiren zihniyet karanlığa gömülürken, geç de olsa hakkımızın yeniden elde edilmesi sevince yol açtı.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu (MYO) Gıda Teknolojisi ve Optisyenlik bölümleri ile ilk öğrencilerini alarak eğitime başladı. İnönü Üniversitesine bağlı olarak faaliyetini sürdürecek okulu ziyaret eden Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, açılmasını herkesin dört gözle beklediği eğitim kurumunun ilçeye önemli bir hareketlilik kazandıracağını belirterek “Darende geç de olsa yitiğine kavuşmuş oldu” dedi.

MYO’nu ziyaret eden Kaymakam Aktaş Okul Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş’la binayı gezerek birimler hakkında bilgi edindi. Sınıfları ziyaret eden Mehmet Aktaş öğrencilere “Hepiniz ilçemize hoş geldiniz” diye seslendi. Öğrencilere kısa bir konuşma yapan Aktaş; “Darende imkanları bakımından diğer yerlere göre iyi durumdadır. Okul binamız çok yeni ve harika. Size en iyi şekilde eğitim verileceğine inanıyoruz. Darende’de uyum problemi yaşamayacağınızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Kaybettiğimiz değerlere kavuştuk

Okuldaki incelemelerinin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Mehmet Aktaş; “Darende’yi geçmişte ilim, kültür, ticaret merkezi gibi tanımlarla medeniyetlerin beşiği olarak tanıtıyoruz, daha önce buradan götürülen fakülte ve yüksekokullar nedeniyle ilim ayağı eksikti bu tanım okulumuzla birlikte tamamlanmaya başlamış oldu. Kaybettiğimiz değerlere yeniden kavuşmanın heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Fiziki olarak ve eğitim anlamında okulun çok iyi şartlara sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İnşallah peyderpey öğrenci sayımız da artarak ilçemizin sosyo-ekonomik ve kültürel yaşamı bu anlamda canlanacak, hareketlilik kazanacaktır. Emeği geçen, katkıda bulunan herkese minnettarız, ilçe olarak teşekkür ediyoruz. Bu eksiğinin de tamamlanması ile ilçemiz en güzel şekilde yoluna devam ederek ilerlemeler kaydedecektir” 

Okulun ek yerleştirmeyle öğrenci aldığını bildiren MYO Müdürü Hakan Erkuş da 70’e yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını ve kendisiyle birlikte 8 öğretim elemanı bulunduğunu ifade etti.

Yeni bölümler planlanıyor

Hakan Erkuş; “Gıda Teknolojisi ve Optisyenlik olmak üzere şu anda iki sınıfımız var. Önümüzdeki dönem itibarı ile elektrik, inşaat ve harita kadastro gibi bölümlerin açılması planlanmaktadır. İnşallah o bölümleri de açacağız, okulumuzun iki yıllık olması nedeniyle söz konusu bölümler faaliyete geçtiğinde 400’e yakın öğrenci sayısına ulaşacağız” dedi.

Meslek Yüksek Okulu’nun Darende’ye kültürel, sosyal ve ekonomik alanda canlılık getireceğini dile getiren Erkuş; “Burada yüksek okul olmaması büyük bir eksiklikti. İleriki yıllarda çok daha farklı eğitim projeleriyle Darende, inşallah büyük bir eğitim kampüsüne dönüşür. Darende’nin geleceğini eğitim ve turizmde görüyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencileri misafir görmeli

Vatandaşların “öğrencileri bir misafir olarak” algılamalarını isteyen Hakan Erkuş; “Onlara kendi çocukları nazarıyla baksınlar, Türkiye’nin farklı illerinden kalkıp buraya geldiler, Darende’nin misafirperverliğine, yardımseverliğine, cömertliğine yakışır babacan tavırlarla yaklaşmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: