Konaklar yeniden canladı

Konaklar yeniden canladı

Konaklar yeniden canladı
Gündem 5.11.2011 10:32:00 2071 0

Malatya Valiliğinin destekleriyle sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında cephelerinde düzenlemeler yapılan eski Darende evleri, geçmişteki ihtişamlı günlerine yeniden kavuştu. İlçe merkezi ve Balaban Beldesindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarına devam edilerek tarihten yadigar kalan eski evler, geçmişin izlerini yansıtan emanetler olarak korunacak.

ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen ilçe merkezindeki Yuvalı Sokak’ta bulunan 4 ev ile Balaban Beldesinde 2 konak ve 15 dükkanın sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında düzenlendiğini bildirdi. Valiliğin koordinesinde İl Özel İdaresi kaynaklarından ödenek tahsis edilen evlerin düzenleme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Sözen; “Bundan sonraki hedefimiz ‘Cumhuriyet Tepesi’ projesinin gerçekleştirilmesidir. Eski okul binasının kent müzesi, tarihi iki konaktan birinin Darende Mutfağı diğerinin de pansiyon gibi düzenlenmesini, civardaki yan yana bulunan 10 civarında dükkanın da turistik ve kültürel amaçlı kullanılmasını istiyoruz. Sayın Valimiz Ulvi Saran tarihi mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına özen gösteriyor. Darende’deki kerpiç mimarili yapıların turizme kazandırılmasına olan desteklerinin devamını bekliyoruz” dedi.

Bekir Sözen, İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) görevlileri denetiminde yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarında Darende Kaymakamlığının da her türlü kolaylığı sağladığını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: