Sade ve sessiz tören

Sade ve sessiz tören

Sade ve sessiz tören
Gündem 5.11.2011 10:25:00 1336 0

Cumhuriyet Bayramı törenleri tüm yurtta olduğu gibi Darende’de de sade bir şekilde kutlandı. 28 Ekim günü Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk sunuldu. 29 Ekim sabahı da Kaymakam Mehmet Aktaş, Öğretmenevi salonunda tebrikleri kabul etti.

Başbakanlığın genelgesi doğrultusunda diğer törenlerin iptal edildiğini anımsatan Kaymakam Mehmet Aktaş; “Milletimize, ulusumuza seksen sekizinci yıl hayırlı olsun. İnşallah daha güzel yıllara hep birlikte idrak ederiz. Demokrasisi gelişmiş, ekonomisi daha iyi hale gelmiş, istihdam sorunu olmayan her bakımdan üstün batı devletlerine denk bir ülke haline birgün geliriz” dedi.

Cumhuriyetin çok pahalı bir şekilde, büyük mücadelelerle kurulduğunu dile getiren Mehmet Aktaş; “Bugüne kolay gelinmedi. Demokrasi gelişerek devam etmektedir. Ülkemiz pahalı bir ülke, halen daha şehitler vermeye devam ediyoruz. Hepimize düşen bireysel ve kurumsal olarak bu ülke için samimi bir şekilde birlik beraberliğimizi sağlayarak çalışmaktır” şeklinde konuştu

Van depreminden dolayı ülkemizde hüzünlü bir Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri olduğunu hatırlatan Kaymakam Aktaş; “Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin bütünleşmesi birleşmesi açısından çok ciddi bir fırsat olduğunu görüyoruz. Çok ciddi bir kardeşlik köprüsü, düşüncesi hakim” ifadelerini kullandı.

Tüm yurtta, bütün kurum ve kuruluşların yardım seferberliğine katıldığını belirten Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Darende’den de bildiğim kadarıyla giden yardımlar oldu. Sağolsunlar Belediyemiz bir kamyon ayarlamış. Biz de bu kampanyaya en iyi şekilde iştirak edeceğiz. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar ülkemiz için milletimizi seven sineler, gönüller taşıyan insanlar olarak elimizden geleni yapacağız. Birlik beraberliğimizin artarak devamını diliyoruz”

Tebrikata Garnizon Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Akar, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Murat Çınar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgüt yöneticileri katıldı.


Anahtar Kelimeler: