“Gaziler onurlanmış insanlardır”

“Gaziler onurlanmış insanlardır”

“Gaziler onurlanmış insanlardır”
Gündem 13.10.2008 14:53:00 2065 0

Gaziler Günü nedeniyle Darende’de yapılan törende konuşan öğretmen Erdinç Mamak her karışı şehit kanıyla sulanmış, mukaddes vatan topraklarının savunmasında verilen emsalsiz mücadeleyi Yüce Türk Milletinin her zaman minnetle anacağını ve bırakılan emanete sahip çıkılacağını söyleyerek; "Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış insanlardır" dedi.

Gaziler Günü nedeniyle 19 Eylül 2008 günü Darende’deki tören Cumhuriyet Alanındaki Atatürk anıtı önünde gerçekleşti. Darende Kaymakamı Vural Karagül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Yılmaz, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, adli, mülki ve askeri yetkililerin katıldığı törene ilçedeki gazilerin rahatsızlıkları nedeniyle katılamadığı öğrenildi. Anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından öğretmen Erdinç Mamak tarafından günün anlamına binaen bir konuşma yapıldı.

Şükran ve minnetle anıyoruz

Törende konuşma yapan Erdinç Mamak, Yüce Türk Milletinin ve devletinin edebi varlığını devam ettirmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan, tarihimize altın sayfalar yazdıran kahraman gazileri minnet ve şükranla andıklarını söyledi. Mamak konuşmasının devamında; "Türk Milletinin tarihinde ve dinimizde müstesna bir yere sahip olan şehitlik ve gazilik unvanı herkese nasip olmayacak kadar yücedir. Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Tarih boyunca Aziz Türk vatanını Milletin namus ve şerefini milli ve dini değerlerini korumak için canını seve seve feda eden Türk ordusu için şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış insanlardır. Kahraman gazilerimiz hür ve müstakil Türkiye Cumhuriyeti Devleti, siz kahramanların omuzları üzerinde yükselmekte ve bu millet sizlerin kahramanlık ve fedakârlıkları ile huzur ve barış içinde yaşamaktadır" dedi.

Türk Milletinin kadirşinaslığı

Erdinç Mamak ayrıca, şehit ve gazilere de seslenerek; "Sizler hayatlarınızı fiziki ve ruhsal sağlığınızı feda ederek, bu millete en değerli varlığınızı armağan ettiniz. Kadirşinas Türk Milleti de siz aziz şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı yakınlarına ve kahraman gazilerimize her zaman azami ihtimamı göstermek sorumluluğundadır" şeklinde konuştu.

Askeri yetkililerin rahatsızlıkları nedeniyle törene katılamayan ilçedeki gazileri evlerinde ziyaret ettiği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: