Hayran kaldı

Hayran kaldı

Hayran kaldı
Sağlık 5.11.2011 10:11:00 8850 0

İstanbul Kadıköy’deki Acıbadem Hastanesi Ameliyathane ve Anesteziyoloji Direktörü hemşehrimiz Uzman Dr. Ali Kıvanç Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesinin, büyükşehirlerdeki sağlık kuruluşlarından daha güzel olduğunu belirtti.

Beybağı Mahallesi’nden olan ve yaz mevsimlerinde sıla-i rahim için gelen Ali Kıvanç, ilçemizin turizm, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda bir önceki yıla nazaran geliştiğini, çağa ayak uydurmaya çalıştığını gözlemlediğini bildirdi.

Bölge halkına hizmet sunuyor

Tıp alanında hizmet vermesi nedeniyle ilçenin sağlık konusundaki gelişmelerini yakından takip ettiğine değinen Ali Kıvanç, ziyaret ettiği Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Gülseren’in gayretleri ile hastanenin bölge halkına büyük bir sağlık hizmeti sunduğunu bizzat müşahede ettiğini dile getirdi.

Hastanenin tüm birimlerini incelediğini ifade eden Kıvanç; “Çok sayıda branşlarda uzmanlar var. Tıbbi ekipman olarak İstanbul’un A tipi sağlık kuruluşlarında bulunan her şeyin ilçemizdeki hastanede bulunduğunu, konunun uzmanı olarak sevinç ve gururla yerinde görmekten mutluluk duydum. Başhekim Gülseren, mimari açından da sanatseverliğini göstermiş ve hastaneyi oya gibi işlemiş” dedi.

İsmine yakışan hizmet

Hastanenin Darende ve yöreye kazandırılmasına katkı sunan Hulûsi Efendi Vakfı başta olmak üzere resmi yetkililere teşekkür eden Ali Kıvanç, işadamlarının da böylesine bir sağlık kuruluşunu desteklemesinin önemine vurgu yaparak; “Özellikle ameliyathaneler ve tıbbi donanımı muhteşem. Anestezi uzmanı branştaşım, çok modern bir hastanede hizmet verdiğini ve mesleğini keyifle yaptığını söyleyince gerçekten çok mutlu oldum. Hasta odalarını gezerken hasta ve yakınlarının ‘Allah sizi başımızdan eksik etmesin’ diye Dr. Gülseren’e dua etmeleri başhekimin görevini tam anlamıyla başarıyla yürüttüğünün bir göstergesiydi. İnsanlığa hizmet, Hakk’a hizmettir. Hastane gerçekten Hulûsi Efendi’nin ismine yakışır bir tesis olmuş, her geçen gün de gelişiyor” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: