Din görevlilerine lojman yapılıyor

Din görevlilerine lojman yapılıyor

Din görevlilerine lojman yapılıyor
5.11.2011 10:07:00 5597 0

Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, binanın kaba inşaatında kullanılacak betonun, bölgede HES inşaatları süren İma Mühendislik firmasınca temin edildiğini söyledi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçe Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, İma Mühendislik firması yetkilisi Ümit Altıntop ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde bina hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, beldedeki Abdurrahman Erzincani Camii’nin imamı, Çarşı Camii’nin imam ve müezzinin kullanımı için yapılacak tesisin alt katına cenaze işlemleri amacıyla bir müştemilat kurulacağını bildirdi.

Hayırseverlerden destek bekleniyor

130 metrekare oturuma sahip ve 520 metrekare kullanım alanı bulunan binanın bir yılda tamamlanmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Kılıçer; “Binanın yapımına destek olan İma Mühendisliğe teşekkür ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın desteğini de bekliyoruz. İnşaatın en çok para giden kısmı ince işçiliğidir, bu konuda burada yaşayan ve gurbette bulunan hemşehrilerimizin gereken desteği sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Kılıçer, binadaki lojmanların din görevlilerine büyük kolaylık sağlarken beldedeki cenaze hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi için de morg ve gasilhane müştemilatının da önemli bir eksiği gidereceğini sözlerine ekledi.

Kaymakam Mehmet Aktaş da örnek bir tesis olacağına inandığı projenin yapımına destek olanlara teşekkür etti.

Müftü Nurdoğan Türk’ün yaptığı duanın ardından törene katılan protokol üyeleri butona basarak temele ilk harcın akıtılmasını sağladı.


Anahtar Kelimeler: