Kadayıfın tadı yurt dışından duyuldu

Kadayıfın tadı yurt dışından duyuldu

Kadayıfın tadı yurt dışından duyuldu
Hemşehriler 5.11.2011 09:56:00 3469 0

Mersin’de kadayıf üretimi yapan Özka firmasının sahibi hemşehrimiz Hamit Şavluğ, yaptıkları yeni atılımla yurtdışına açıldıklarını bildirdi.

Geniş ürün yelpazesiyle yeni türevlerini hazırladıkları tatlılarını Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelere de ihraç ederek kadayıf pazarında büyük bir pay sahibi olan Özka’nın, şerbeti dökülerek servis edilecek şekilde piyasaya sunduğu ürünlerin lezzeti sınırları aştı.

Almanya ve bazı Avrupa ülkelerine satış yaptıklarını dile getiren Hamit Şavluğ, Irak’a imalathane kurarak Arap pazarına girmeyi hedeflediklerini belirtti. 1992’de kurdukları firmalarında önceleri yufka imal ettiklerini daha sonra kadayıf üretmeye başladıklarını ve sektörde ilerlediklerini kaydeden Hamit Şavluğ, gerek evlerde gerek pastanelerde gerekse de tüketimi çok olan yerlerde kısa sürede servis edilecek şekilde hazırladıkları ürünlerinde çeşitlemeye gittiklerini belirtti. Şavluğ, cevizli, fındıklı, fıstıklı gibi türevleriyle hazırlayarak fırınladıkları kadayıfları hijyenik ortamlarda ambalajladıklarını ve 6 ay kullanım süresi bulunan ürünleri dağıtım ağları ile müşterilerine ulaştırdıklarını dile getirdi.

Yılda 80 bin ton civarında üretim yaptıklarının altını çizen Hamit Şavluğ, Irak’taki imalathaneleri ile girmeyi planladıkları Arap pazarında beğeni göreceklerini ifade etti. Şavluğ, Arap ülkelerinin tatlıyı sevdiğini özellikle de kadayıfı da çok beğendiklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: