Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Gündem 21.10.2011 14:48:00 2489 0

Hakkari’deki ve yakın zamanda meydana gelen hain saldırıları protesto eden vatandaşlar terörü lanet yürüyüşü yaptı. İlçemizdeki siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikaların iştirakiyle yapılan yürüyüşün ardından dua edilerek şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Darende’deki protesto 21 Ekim 2011 günü Cuma namazının ardından Zaimoğlu Çarşı Camisi karşısında vatandaşların toplanması ile başladı. Cumhuriyet alanına kadar yürüyen vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları bayraklar ve sloganlarla terörü lanetledi.

Tertip komitesi adına bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Darende temsilcisi Hasan Gazi Şentürk, milletimizin en karanlık günlerden birlik olarak çıktığını vurguladı.

Tek ses, tek yürek olalım

Şentürk konuşmasında; “Terörü büyüten ülkelere karşı en sert tavrı göstermeliyiz. Artık milletimiz terör nedeniyle diken üstünde yaşamaktadır. Kimse milletimizin sabrını sınamaya kalkmasın. Milletimiz bugün de terör belasına karşı tek ses, tek yürek olarak son nefesine kadar mücadele edecektir” dedi.

Bin yıldır devam eden Türk-Kürt kardeşliğine kurşun sıkmaya çabalayanlara fırsat verilmeyeceğini ifade eden Şentürk; “Günden güne palazlanan bu örgüte Türk milleti olarak en güzel cevabı birlik ve beraberliğimizi koruyarak vereceğiz” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Dua sırasında bazı vatandaşlar duygularına hakim olamayarak gözyaşlarına boğuldu.

Gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada çok sayıda esnaf saldırıları protesto amacıyla işyerlerini bayraklarla donattı.

 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=784


Anahtar Kelimeler: