Darendeyi dünya tanıyacak

Darendeyi dünya tanıyacak

Darendeyi dünya tanıyacak
13.10.2008 14:37:00 4102 0

Temsa Otobüslerinin kurumsal tanıtım filminin bir kısmı Darende’de çekildi. Tanıtım filmi ve fotoğraflar firma tarafından dünya çapındaki fuar, tanıtım ve billboardlarında görüntü olarak kullanılacak.

Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Temsa’nın tanıtım filmi yapımcısı Bahri Kayaoğlu firmaya çektikleri görüntülerde su ve insan temasını kullandıklarını bildirerek; "Darende, doğal güzellikleriyle harika bir yer. Şelale, Tohma, kanyon, vadiler, insanları çok etkiliyor" dedi.

Flay cam kullanıldı

Suyun güzelliği ve insanı dinlendiren yapısının en iyi görüntülendiği yerlerden birisinin Darende’de olduğunu kaydeden Kayaoğlu, "Burada Günpınar Şelalesinde, Somuncu Baba Camii ve önündeki çeşmede, rafting yapılırken, Tohma Kanyonunun çeşitli yerlerinde, Köprügözü’nde, Hisarkale’deki, çekimlerimizi otobüsle ilişkilendirerek görüntüler kaydettik. Yine bölgede ilk defa kullanılan flay cam olarak tabir edilen uçan kamerayı kullandık. Uçan kamera Somuncu Baba’da, Günpınar Şelalesinde, Tohma Kanyonunda, Hisarkale’de kamera görüntüler alarak yolun kenarına geliyor, bu arada otobüs yoldan geçiyor. Buna benzer görüntüler kaydettik. Su altı kamerası, araç kamerası, ayaklı kamera ve normal kameralarla değişik görüntüler üzerinde çalıştık. Bu vesile ile bu güzel yeri tüm dünyaya tanıtacağız. Firma tanıtım film ve fotoğraflarını Avrupa, Türkî Cumhuriyetleri, Afrika ve dünya çapındaki fuarlar, organizasyonlar, bayilere verilecek muhtelif tanıtım araçlarında ve gösterimlerde kullanacak. Dolayısıyla Darende dünyaca tanınacak" dedi.

Aslen Malatyalı olan Bahri Kayaoğlu ayrıca; "Darende’nin bu kadar güzel olduğunu bilmiyorduk, iyi bir tanıtım filmi, yol kenarlarına konacak billboardlarla ilçe görsel tanıtımla turizm alanında çok mesafe katedecektir" diye konuştu.

16 kişilik ekibin, 3 otobüs ve 5 araçla yaptığı çekimler 3 gün sürdü. Filmin yönetmenliğini Gülnur Yeşilbaş, Görüntü Yönetmenliğini de Osman Suirtsan yaptı, ekibe ÇEKÜL Malatya temsilcisi Bekir Sözen de rehberlik etti. Bekir Sözen Temsa’nın Darende’de çekim yapmasının ilçe için büyük bir şans olduğunu belirterek, Darende’nin güzelliklerinin havadan çekilen görüntülerle tanıtımın zenginleştirildiğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: