Ziraat Odası kayısıyı tanıttı

Ziraat Odası kayısıyı tanıttı

Ziraat Odası kayısıyı tanıttı
20.10.2011 09:48:00 8986 0

Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Ankara’da düzenlenen ‘Dünya Gıda Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Malatya kayısısını tanıttıklarını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı toplantı salonunda yapılan etkinliğe katıldıklarını belirten Başkan Kaya, kayısı standının katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştığını dile getirdi.

Dünya Gıda Günü etkinliklerine Türkiye genelinden 9 Ziraat Odası ve bir çiftçinin davet edildiğini söyleyen Vedat Ali Kaya “Dünya kayısı başkenti Malatya’mızda yetişen kayısı ürünlerinin daha fazla insanın tanımasını ve böylesi bir etkinlikte yer almasını sağladık” dedi.

Stant büyük ilgi gördü

Türkiye ve dünyanın beğenerek tattığı Malatya kayısısının standına gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, Kars Milletvekili ve Tarım Orman Köy İşleri Komisyon Üyesi Prof. Dr. Yunus Kılıç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Mustafa Sinaceur’a kayısı ve kayısı ürünleri hakkında bilgi verildiğini anlatan Vedat Ali Kaya, ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardıklarını ifade etti.

Etkinliklere katılan yetkililere ayrıca bölge çiftçilerinin sorunlarını da aktardığını kaydeden Başkan Kaya; “Bir brifing dosyası ve sorunlarımızı içeren temennilerimizi Bakan Yardımcısı Sayın Kudbettin Arzu’ya sunduk. Standımızı çok beğenen Arzu, kayısı gibi önemli bir ürünün böyle bir etkinlikte yer almasından dolayı teşekkür etti. Ayrıca sorunlarımızla da ilgileneceklerini söyledi” diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: