Terörle gerçekten mücadele edilmiyor

Terörle gerçekten mücadele edilmiyor

Terörle gerçekten mücadele edilmiyor
Gündem 19.10.2011 22:00:00 2348 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hakkari Çukurca’daki hain saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada en basit önlem ve tedbirlerin alınmadığını iddia ederek, “Türkiye terörle gerçekten mücadele etmiyor. Eğer gerçekten bir mücadele verilseydi, bugün bizler hala PKK terör örgütüyle uğraşıyor olmazdık. Bunun vebali, sivil otorite ve askeri bürokrasidedir. 27 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdedir” dedi.

Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya’daki özel yetkili savcıyla görüştükten sonra karayolu ile Ankara’ya dönen Destici, Darende ilçesinde bir süre dinlendi.

Şehitlere rahmet diledi

Destici’yi ilçeye gelişinde Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, BBP İlçe Başkanı Ali Gök ve beraberindekiler karşıladı. Vatandaşlarla Tiryandafil Otel’de sohbet eden Destici terör saldırılarında şehit olanları rahmetle anarak, ailelerine başsağlığı diledi.

Mustafa Destici saldırıları sadece örgütün kendi başına yapmasının mümkün olmadığını, olayın arkasında mutlaka başka devletler bulunduğunu, Türkiye’nin düşmanlarınca desteklendiğini ifade etti.

PKK dışarıdan destekleniyor

Destici açıklamasında; “5 saat çatışma sürüyor, ne hikmetse helikopterler, uçaklar nerdeyse onların saldırdığı bölgeyi yerle bir edemiyor. Bu, insanın aklının alacağı bir şey değil. 10 dakikada 5 dakikada vurulup kaçılmış bir şey değil, saldırı televizyonlardan naklen yayınlandı. Nasıl oluyor da bizim uçaklarımızın saldırı yapılan alanları yerle bir etmiyor, helikopterlerimiz, tanklarımız bu kadar mı basiretsiz, güçsüz, zayıfız akıl almıyor. Bu olay, PKK’nın dış destekli olduğunun açık bir göstergesidir” dedi.

“Milletimizin başı sağolsun” diyen Destici sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Rabbim inşallah böyle acılar yaşatmasın diye istiyorum ama böyle yöneticilerimiz olduğu müddetçe, belli bir süre daha acı çekeceğiz diye gözüküyor. İnşallah bu millet metanetini kaybetmez, inşallah bu bir kardeş kavgasına sebep olmaz”

Mustafa Destici daha sonra Ankara’ya hareket etti.


Anahtar Kelimeler: