Topunu almak isterken suya düştü

Topunu almak isterken suya düştü

Topunu almak isterken suya düştü
Gündem 16.10.2011 13:57:00 6888 0

Darende`de arkadaşıyla birlikte gezdiği kanyonda suya düşen topunu almak isteyen Hasan Hüseyin Çelebi’nin (16) cesedi 20 saat süren aramalar sonucunda Tohma Çayı’nda bulundu.

Tohma Çayına düşen Çelebi’yi bulmak için Malatya ve Elazığ Emniyet Müdürlüğünde görevli su altı arama polisleri, Malatya Belediyesinde görevli itfaiyeler, Darende Arama Kurtarma Timi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, gelen ihbarın ardından bölgede arama çalışmalarına katıldı.

Güldorok mevkiinde suyun yüksek debiyle akması ve kayalıklardaki sıkışıklık nedeniyle gece ara verilen çalışmalar sabah saatlerinde yeniden başladı.

İlçedeki bahçelerin sulanması amacıyla kanyonun alt kısmındaki su tutma kapakları açılarak suyun seviyesi düşürüldü. Aramalar neticesinde Hüseyin Çelebi’nin cesedi, düştüğü yerin yaklaşık 200 metre aşağısında köprü altında bir demire takılı olarak bulundu.

Sudan çıkarılan ceset, ambulansla Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Ceset daha sonra incelenmek üzere Malatya Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek de İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken’in başkanlığında yürütülen çalışmalar hakkında olay yerine gelerek bilgi aldı.

Cesedin sudan çıkarılması sırasında yakınları fenalık geçirerek gözyaşlarına boğuldu.

H. Hüseyin Çelebi’nin Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. sınıfta öğrenim gördüğü ve ilçedeki özel bir yurtta kaldığı öğrenildi.

 

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ 

Tohma Çayı’na düşen ve cesedi bir gün sonra bulunan lise öğrencisi Hasan Hüseyin Çelebi (16) gözyaşları arasında Yenice Beldesinde toprağa verildi.

H. Hüseyin Çelebi için Yenice Aşağı Mahalle Camisinde öğleyin cenaze namazı kılındı. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Yenice Belediye Başkanı Ufuk Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, belde belediye başkanları, siyasi parti başkanları ve sivil toplum örgüt yöneticileri, Çelebi’nin öğrenim gördüğü Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin idareci, öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede tabutun üzerinde Mustafa Hafif adlı bir genç tarafından Türk Bayrağı konuldu.

Çelebi’nin cenazesi namazın ardından belde kabristanında toprağa verildi. Okul arkadaşları, H.Hüseyin Çelebi’nin annesinin elini öperek acısına ortak oldu. Arkadaşlarını kaybeden bazı öğrenciler cenaze toprağa verilirken duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Aile üyelerinin yanı sıra öğrenciler de Çelebi’nin kabrine toprak attı.

Kaymakam Mehmet Aktaş da baba Kadir Çelebi’ye taziye vererek üzüntülerini paylaştıklarını bildirdi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

      http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=766


Anahtar Kelimeler: