Darende´yi Microlightla havadan görün

Darende`yi Microlightla havadan görün

Darende´yi Microlightla havadan görün
Gündem 7.10.2011 14:27:00 2797 0

Darende’de isteyenler microlightla uçarak, ilçe ve çevresini gökyüzünden seyretme imkanına kavuştu. Microlight pilotu Kadir Çelik bir süre önce faaliyete geçirmesine rağmen sunduğu hizmete il merkezinde fazla uçuş talebi gelmeyince yerli ve yabancı çok sayıda turistin uğrak yeri olan Darende’de meraklıları uçurmaya başladı.

Kadir Çelik, çocukluktan beri içerisindeki uçma merakını aldığı eğitimlerin ardından mesleki bir çalışmaya dönüştürdüğünü söyledi.

Gökyüzünden seyretme imkanı

Satın aldığı microlight ile Malatya şehir merkezinde bir süredir uçuşlar yaptığını ve kenti gökyüzünden seyretme merakı olanları da sunduğu bu hizmetle yararlandırmak istediğini kaydeden Çelik; “Kente gelen konuklar ve burada yaşayan insanları hava aracımızla uçurmaktayız. Bugüne kadar çok fazla talep gelmeyince yerli ve yabancı çok sayıda turistin uğrak yeri olan Darende’deki turizm organizasyonu yapan BİR firmayla anlaşma yaptık. Darende Rafting, Doğa ve Su Sporları Kulübü (DRAFT) Başkanı Celalettin Ateş ilçede gerçekleştirdikleri organizasyonlara microlightla uçuşu da ekleyerek bir yenilik daha kattı” dedi.

İlçede yeni bir aktivite

DRAFT Başkanı Celalettin Ateş de rafting, doğa yürüyüşü, su sporları ve atv safarisi gibi alternatif turizm imkanları sundukları ilçeye bir yeniliği daha kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Celalettin Ateş; “Burası Anadolu’nun içerisinde her bir köşesi ayrı güzelliklere sahiptir. Gezerek, tanıyanlar ‘dünya cenneti’ olarak nitelendirmektedir. İnanç, tarih ve doğa turizminin git gide geliştiği ilçemize gelen konukları ayrıca gökyüzünden seyretmelerine olanak tanımak bizim için bir ayrıcalık olacaktır. Feza Havacılık firması ve microlight pilotu arkadaşımız Kadir Çelik’le, uçma merakı olanlara bu keyfi Darende’de yaşatmaktayız” diye konuştu.

İlk kez Aslan Tektaş uçtu

Bu arada Darende üzerindeki ilk uçuşu Darende Haber Gazetesi yöneticisi Aslan Tektaş yaptı. İlçeyi havadan fotoğraflayan Tektaş, tarihi ve turistik mekanları Darende’de yaşayan birisi olarak ilk kez havadan görüntülemiş oldu.

Uçuşun oldukça keyifli olduğunu kaydeden Aslan Tektaş şöyle konuştu; “Uçmak ayrı bir zevk. Gökyüzünden yaşadığımız yerleri, tarlaları, binaları görmek farklı bir bakış açısıyla izlenildiği için müthiş keyif veriyor. Yaşadığımız yerleri gökyüzünden fotoğraflayarak tanıtma imkanına kavuştuğum için mutluyum. Bu keyfi herkes yaşamalı”

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=759


Anahtar Kelimeler: