İki bölüme 80 öğrenci kontenjanı verildi

İki bölüme 80 öğrenci kontenjanı verildi

İki bölüme 80 öğrenci kontenjanı verildi
Gündem 7.10.2011 14:15:00 2724 0

İlçemizde yapımı tamamlanan İnönü Üniversitesine bağlı Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu, YÖK tarafından ilan edilen ek yerleştirme kontenjanı ile öğrenci almaya başlayacak. Gıda Teknolojileri ve Optisyenlik bölümlerine 80 kişilik kontenjan ayrıldı.

İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Yard. Doç Dr. Kadir Kartalcı, Darende’deki Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nun 2011-2012 öğretim döneminde öğrenci alarak eğitim faaliyetine başlayacağını bildirdi.

İki bölüme 80 kontenjan

Kadir Kartalcı; “Okulumuz ÖSYM’nin ek yerleştirme listesinde yer almıştır. Bu yıl Gıda Teknolojileri ve Optisyenlik olmak üzere iki ayrı bölümde toplam 80 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Okulumuzu tercih etmek isteyen öğrenciler, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan ek yerleştirme kılavuzunu takip ederek, tercih yapabilecektir. Daha önce öğrenci alımı olmadığı için herhangi bir taban puan belirlenmemiştir. Taban puan, yapılan tercihlere göre belirlenecek olup bu da öğrencilerimiz için avantaj sağlayacaktır. Yurt problemi bulunmadığını öğrendiğimiz ilçedeki okulumuzda ilk etapta 7 öğretim üyesi ve 5 memur görev yapacak olup tamamı atanmış durumdadır. Okulumuz öğrencilerimiz tercihlerini ve kayıtlarını yaptırdıkları takdirde Ekim ayı sonlarında eğitim ve öğretime başlayacaktır” dedi.

Yılların rüyası gerçekleşiyor

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da, ilçede yıllar sonra bir rüyanın gerçeğe dönüşmesinin sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Başkan Özkan; “Belediyemizin öncülüğünde okulumuzun yapılmasına katkı sunan DASEV’e, inşaatın maddi kaynağını sağlayan hayırsever işadamı hemşehrimiz Bekir Ilıcak’a, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne ve destek sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Yüksekokulun gelmesi ile Darende’ye ayrı bir hareketlilik ve canlılık gelecektir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: