380 bin liralık büyük destek geliyor

380 bin liralık büyük destek geliyor

380 bin liralık büyük destek geliyor
Gündem 7.10.2011 14:11:00 2027 0

Projeler eğitim, istihdam ve meslek edindirmeye yönelik

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından hazırlanarak, Sosyal Destek Projesi`ne (SODES) sunulan ve Malatya Valiliğince incelenen çeşitli içerikteki 8 projenin Devlet Planlama Teşkilatınca onaylandığını söyledi.

Kaymakam Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada, toplam da 380 bin liralık bütçeye sahip olan projelerle ilçede, eğitim, istihdam, meslek edindirme ve sosyal içerikli çalışmalar yapılacağını, projelerin ilçenin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

8 farklı alanda proje

Kaymakam Aktaş, Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Üniversiteye ilk adım”, “Okul öncesi geleceğin sesi”, “Sanatla sokağı buluşturuyoruz”, “Gezelim kültürü geliştirelim” adlı ilçede eğitimin daha iyi seviyeye getirilmesini amaçlayan projeleri ile Darende Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “İlçem için mesleki eğitim”, “Yeni bir meslek yeni bir hayat”, “Turizmi gelişen Darende`de öncelik; nitelik” adlı meslek edindirme ve kişisel gelişime katkı sağlayan projelerinin yanı sıra Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın “Darende tasarım ve sanat atölyesi projesi (DARSAP)” adlı projesinin ilgili kurullarca incelenerek onaylandığını duyurdu.

İlçeye yenilikler kazandıracak

Mehmet Aktaş; “Amacımız sunulan bu imkanları vatandaşlarımızın en iyi şekilde değerlendirmesidir. Projelerimiz 7’den 70’e herkes ve herkesimden insanımıza fayda sağlayarak kişisel gelişimlere bağlı olarak toplumun yararına neticelenecektir. Malzemeler alınıp, yatırımlar yapılacak ve bunlar Darende’ye, ilçeye gelen turistlere ve yöre insanının kullanımına sunulacaktır. Darende’nin gelişimine katkı sunacağına inandığımız projelerin bir özelliği de daha önce uyguladığımız çalışmalarda olduğu gibi ilçeye yenilikler kazandırmasıdır” dedi.

Kaymakam Aktaş, proje ofisinin çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığına vurgu yaparak, bir süre önce uyguladıkları eğitim, spor, turizm ve meslek edindirmeye yönelik projelerin başarıyla sonuçlandığını ve toplumda birçok faydalar sağlandığını gözlemlediklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: