Vakıftan örnek bir hizmet daha

Vakıftan örnek bir hizmet daha

Vakıftan örnek bir hizmet daha
Gündem 7.10.2011 14:06:00 2334 0

Turizm bölgesine yakışır çöp sistemi

Somuncu Baba civarına

yer altı çöp konteynerleri konuldu

 

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesi civarına 8 adet yer altı çöp konteyner sistemi kuruldu. Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yaptırılan sistem ile çöp konteynerlerinde biriken atıklardan kaynaklanan çevre kirliliği ve sağlıksız görüntü giderilmiş oldu.

Sistemi kuran Liberhidrolik firmasının ortağı Erdal Küçük, yer altına açılan izolasyonlu alanlara yerleştirilen konteynerlerin 1 bin 100 litre hacimli olduğunu ve bölgedeki uygun alanlara 2’şer adetten 4 tane yerleştirildiğini bildirdi. Çöpkon adı verilen sistemin, modern görüntüsü ile çevre kirliliğinin ve olumsuz görüntülerin önüne geçtiğine dikkat çeken Küçük, belediyelerin mevcut sistemine uyumlu olan konteynerlerin asansörlü sistemle yukarı kaldırılarak alınabildiğini belirtti.

Darende’de ilk defa uygulandı

Temizliğin bireyler kadar, toplum için de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Küçük; “Gelişmiş şehirlerin ve ülkelerin temizliğe önem verdiklerini görüyoruz. Yeraltı, yer üstü çöp konteyner sistemleri ve geri dönüşüm konteynerleri ülkemizde yaşam kalitemizi ve standartlarımızı yükseltmek, daha sağlıklı yaşam alanları sağlamak için tasarlanmıştır. Sağlıklı bir yaşam sunan sistemimizle çöp atıklarının bünyesinde bulunan sıvı maddelerin sızıntı yolu ile çevreye pis koku ve bakteri yayarak insan sağlığına ve doğaya zarar vermesi önlenmektedir. Hayvanların ve haşaratın çöp üzerinde toplanmaları ve konteyner karıştırılması engellenerek daha temiz bir çevre ortamı oluşmaktadır” diye konuştu.

Örnek hizmetlere yakışır sistem

Şirketin ortaklarından Mustafa Köseoğulları da Hulûsi Efendi Vakfı’nın Darende’nin güzelleşmesine büyük katkılar sağladığına dikkat çekerek; “Vakfın örnek çalışmaları var. Bu güzel ortama yakışır sistemi hiçbir bedel almadan kurarak ufak bir katkı da biz sunmak istedik. Görünen üst yüzeyi çevreyle uyumludur. Yer üstü konteynerlerine oranla 3 ve 5 kat oranda hacimleri fazla olmakta ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır” dedi.


Anahtar Kelimeler: