Ayvalı’ya park, meydan ve bina yapılacak

Ayvalı’ya park, meydan ve bina yapılacak

Ayvalı’ya park, meydan ve bina yapılacak
7.10.2011 14:04:00 6265 0

Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, 330 bin lira kamulaştırma bedeli ile belde merkezindeki bazı yapıları sahiplerinden aldıklarını ve projeyi gerçekleştirmek için yıkım çalışmasına başladıklarını bildirdi.

İller Bankası projesi

7 bin metrekarelik alana meydan, park ve içerisinde düğün gibi toplantıların yapılabileceği bir salonun da bulunacağı yeni bir belediye hizmet binası inşa edeceklerini söyleyen Hamit Demir, İller Bankası kaynaklarından gerçekleştirilecek projenin hazırlanması için ihale yapıldığını duyurdu.

Gelişme atağı devam ediyor

Hamit Demir; “Ayvalı, nüfus ve potansiyeli açısından Darende’nin en büyük beldesidir. Dar bir vadiye kurulan beldemizde arazi problemi var, vatandaşların yaşadığı ortamların rahatlatılması için başlattığımız çalışma ile gerekli kamulaştırmaları yaptık. Projemiz tamamlandığında inşallah beldemiz güzel bir meydana, peyzaj düzenlemeleriyle mükemmel bir parka ve sosyal donatılara sahip olacaktır. Ayrıca beldemizde düğün gibi toplantıların yapılabileceği bir mekan yoktur, yine belediye hizmet binamız yetersiz gelmektedir, proje kapsamında bu ihtiyacımızı da gidereceğiz. Ayvalı’nın gelişmesi için başlattığımız alt yapı atağında emin adımlarla, belirlediğimiz hedeflerimize ilerliyoruz. Vatandaşlarımızın her şeyin en mükemmeline layık olduğu düşüncesi ile projelerimizi geleceği planlayarak gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Demir, ayrıca belde genelinde kanalizasyon, yol genişletme ve parke çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: