Vakıflar, Hacı Derviş Camisini onaracak

Vakıflar, Hacı Derviş Camisini onaracak

Vakıflar, Hacı Derviş Camisini onaracak
Gündem 7.10.2011 14:01:00 2260 0

Darende’de 1883 yılında yapılan ve bulunduğu mahalleye adını veren Hacı Derviş Camisi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılacak.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçe merkezindeki 128 yıllık tarihi caminin onarılacağını bildirdi. Kaymakam Aktaş, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı çalışma ile 2012 yılında onarılacak eserler arasına alınan Darende’deki Hacı Derviş Camisi’nin, restore edileceğini belirtti. 

Kerpiç mimarili evlerin civarında

Çok sayıda tarihi eser bulunan ilçedeki bir yapının daha yeniden eski ihtişamına kavuşacağını dile getiren Mehmet Aktaş; “Bir eserimizin daha onarılacak olması hepimizi sevindirmiştir. Caminin bulunduğu bölgede eski evler ve kerpiç mimarili yapılar vardır. İleride nostaljik çarşı olabilecek işyerlerinin sokak sağlıklaştırma çalışması ile yeni bir çehreye kavuşması camiyi de ortaya çıkaracaktır” dedi.

Hacı Derviş Mahallesi Kuru Köprü mevkiinde bulunan caminin tarihi kaynaklara göre ilk yapılışı ve inşa ettireninin bilinmediğini ifade eden Kaymakam Aktaş, bahçe içerisinde bulunan caminin 300 metrekare alana yapıldığını ve 150 kişinin ibadet edebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi


Anahtar Kelimeler: