Toplum Destekli Polis aktif görevde

Toplum Destekli Polis aktif görevde

Toplum Destekli Polis aktif görevde
Gündem 7.10.2011 13:55:00 1822 0

İneğini kaybeden de komşusunu merak eden de polisi arıyor

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bir süre önce hizmete giren Toplum Destekli Polis (TDP) Bürosunda görevli Mehmet Akel, esnafları ziyaret ederek görev ve sorumlulukları hakkında bilgi veriyor.

Esnafları ziyaret eden TDP görevlisi Mehmet Akel, vatandaşların her türlü sıkıntısında polisi arayarak yardım isteyebileceğini hatırlattı.

Gurbettekiler de arıyor

Bir esnafın hangi konular için aranabileceği sorusunu yanıtlayan Mehmet Akel; “İneğini kaybeden yaşlı kadın da, hasta komşunu merak eden de, şehir dışında oturup yaz aylarında kullandığı evine hırsız girip girmediğini kontrol ettirmek isteyen de bizi arıyor. Bize iletilen tüm konuları titizlikle inceliyor ve gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini rahatça kullanabilecekleri ortamı oluşturmakla yükümlüyüz” dedi.

Yardım kolisini götürdü

Toplumda suç işlenmesini önlemek ve huzurlu bir ortamın oluşması için polislerin sürekli görevde olduğunu anımsatan Mehmet Akel; “Yaptığımız çalışma ile insanların, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamalarında yasal çerçevelerde gerekli yardımı yapmaktayız. İnsanlarımızın çevrelerine karşı oldukça duyarlı olduğunu söyleyebiliriz, vatandaşlarımız karşılaştıkları yada başkalarının maruz kaldığı haksızlıklar için bizi aramaktadır. Ayrıca çevrelerinde yardıma muhtaç insanlar için yine bize başvurarak çeşitli taleplerde bulunmaktadırlar. Utandığı için kimseden yardım isteyemeyen ihtiyaç sahibi bir vatandaşımızın durumunu öğrenen ancak çekinen komşusu hazırladığı yardım kolisini bizimle göndermiştir” diye konuştu.

Dua edip uğurluyorlar

Esnafların da karşılaştıkları olayları polise bildirmelerini isteyen Akel konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İşyerleri sürekli insan sirkülasyonlarının olduğu yerlerdir. Her zaman bizi arayarak yapabileceğimiz bir yardım varsa isteyiniz. Evine yaptığı alış veriş poşetlerini taşımakta zorlanan yaşlı bir vatandaşımızı penceresinden izleyen bir vatandaşımız bizi arayarak durumu bildirmiştir. Hemen şahsa ulaşarak yardım ettik, dua ederek bizi uğurladı. Yardım ettiğimiz insanlar kadar, bu tür durumların bildirilmesi de bizim için önemlidir”


Anahtar Kelimeler: