Kursiyerlere yönelik gezi düzenledi

Kursiyerlere yönelik gezi düzenledi

Kursiyerlere yönelik gezi düzenledi
Gündem 7.10.2011 13:47:00 1487 0

Darende’de Sosyal Destek Projesi (SODES) tarafından desteklenen rafting kursları sona erdi. Projeye katılan kursiyerler Manavgat’a giderek, son uygulama dersini orada yaptı.

Proje kapsamında 60 kursiyere rafting kursu verildi. Darende Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü projede kursiyerler Tohma Kanyonundaki 4 kilometrelik rafting parkurunda uygulamalı eğitimlere katıldı.

Manavgat’a giden grubu uğurlayan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ilçemizin turizm aktiviteleriyle bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.

Kaymakam Aktaş; “İşte bu aktivelerden birisi de rafting sporudur. Yaklaşık 7 yıldır ilçemizde yapılan rafting sporundan ilçemiz gençlerinden de yararlanması, bu sporun inceliklerini öğrenmeleriyle mümkündür. SODES’e sunmuş olduğumuz  ‘Tohma Kanyonunda Rafting’ adlı projemiz Devlet Planlama Teşkilatınca kabul gördü, bizde bu projeyi uygulamaya koyarak ilçemizdeki 60 kursiyerimizi yetiştirdik. Bu tür kurslara katılımı teşvik etmek, kursiyerlerimize başka yerlerde yapılan rafting sporunu ve parkurlarını tanıtmak amacıyla Manavgat’a gezi düzenledik” dedi.

3 gün süren Manavgat gezisine katılan grup burada rafting yaptı. Grup ayrıca Antalya ve çevresindeki turistik yerleri de gezdi.


Anahtar Kelimeler: