Fidan sayısı 150 bini bulacak

Fidan sayısı 150 bini bulacak

Fidan sayısı 150 bini bulacak
Gündem 7.10.2011 13:46:00 1351 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçedeki ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ve geçen yıl yapılan dikimlere sürekli yenilerinin eklendiğini bildirdi. Kaymakam Aktaş, bu yılki hedefin 75 bin yeni fidan dikmek olduğunu ve geçtiğimiz yıl dikilenlerle birlikte toplamda 150 bini bulacağını kaydetti.

Kaymakam Mehmet Aktaş proje kapsamında ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyerek, beraberindekilerle birlikte fidan dikti.

İstihdama da katkı sağlıyor

Mehmet Aktaş, fidan dikimlerini Türkiye İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 15 işçi ile yürütüldüğünü belirtti. Çevrenin ağaçlandırılmasıyla birlikte ilçedeki istihdama da katkı sağladıklarının altını çizen Mehmet Aktaş; “Gelecekte Darende’nin yeşil bir ilçe olarak da tanınması için bu çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

Dikimi yapılan ağaçların sulama ve bakımlarının da gerçekleştirildiğini ifade eden Kaymakam Aktaş, ara verilmeden Çevre ve Orman İl Müdürlüğünden temin edilecek olan yeni fidanların dikileceğini belirtti.

Fidan sayısı 150 bini bulacak

Mehmet Aktaş açıklamasının devamında; “Darende, tarihi ve turistlik değerleri ile bölgenin cazibe merkezi durumundadır. Darende’nin daha güzel olması için büyük bir ağaçlandırma çalışması yapılması gerekiyor. Ağaçlandırma çalışmaları uzun soluklu bir projedir. 2010 yılında dikilen 75 bin fidana bu yıl da bu kadar daha eklersek 150 bini bulacağız. Yapılacak çalışmalar inanıyorum ki iyi netice verecek ve ilçemizin çevresi yemyeşil olacaktır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: