Şehir Rehberliği kursu devam ediyor

Şehir Rehberliği kursu devam ediyor

Şehir Rehberliği kursu devam ediyor
Gündem 7.10.2011 13:45:00 1310 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, sahip olduğu değerleriyle önemli bir turizm merkezi olan ilçede açtıkları ‘Şehir Rehberliği’ kursu ile ilçedeki önemli bir eksikliğin giderileceğini söyledi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, İŞKUR Malatya Şube Müdürü Hüseyin Gülboğa ve Çıraklık Yaygın Eğitim Müdürü Derviş Yoldaş ile birlikte Darende Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden ‘Şehir Rehberliği’ kursundaki eğitim çalışmalarına katıldı.

Darende Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve İŞKUR Malatya İl Müdürlüğünün desteklediği proje ile 12 kursiyere teorik bilgiler verildiğini kaydeden Kaymakam Aktaş, yaptığı açıklamada turizmin gelişmesi açısından rehberlik hizmetini önemsediklerini bildirdi.

Önümüzdeki günlerde uygulamalı eğitime geçileceğini, ilçede bulunan tarihi ve turistik mekanların gezilerek kursiyerlerin buralar hakkında bilgiler edinmelerinin sağlanacağını dile getiren Aktaş “­İlçemizde açılan şehir rehberliği kursumuz Darende açısından son derece önemlidir. İlçemizdeki tarihi ve turistik mekanları görmek amacıyla gelen yerli ve yabancı turist sayısında her yıl önemli ölçüde artış kaydedilmektedir. Ayrıca ilçemiz tarihi ve kültürel bakımdan zengin bir konumunda bulunduğundan her yıl çok sayıda devlet adamı, bürokrat, işadamları, sivil toplum temsilcileri, ilim adamları ve daha birçok kesimden insanların gezmek görmek amacıyla geldiği önemli bir cazibe merkezi konumundadır” dedi.

Açılan kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almayı hak kazanan kursiyerlerin tanıtım ve turizm alanında ilçenin önemli bir eksikliği ortadan kaldıracağını ifade eden Aktaş; “Kursiyerlerimiz aynı zamanda kurs sonunda alacakları şehir rehberliği unvanı dışında, birer turizm elçisi olduklarını da unutmamalıdırlar” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: