Anadolu Öğretmen Lisesi kullanacak

Anadolu Öğretmen Lisesi kullanacak

Anadolu Öğretmen Lisesi kullanacak
Eğitim 1.10.2011 16:53:00 4041 0

Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nin pansiyonu yeni öğretim yılı ile birlikte faaliyete geçti. Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan ve 235 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yanına inşa edilen 152 kişilik pansiyon kullanıma sunuldu. Her türlü konfor düşünülerek inşa edilen pansiyonda velilerin ağırlanabileceği odalar da bulunuyor.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan pansiyonda incelemelerde bulunarak öğrencilerle görüştü. Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Vahap Yıldız’dan pansiyon hakkında bilgiler alan Tarak, Darende’nin eğitim alt yapısının büyük ölçüde giderildiğini ve öğrenim kalitesinin her geçen gün arttığını söyledi.

Her türlü konfora sahip

Necati Tarak; “152 kişilik kız ve erkekler için ayrı bölümlerden oluşan pansiyonumuz faaliyete geçmiştir. Pansiyonumuza Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğrenim gören 100 öğrencimiz kayıt yaptırarak barınmaya başlamıştır. Pansiyonumuzun bünyesinde 4’er kişilik 38 yatakhane, 6 etüt salonu, 2 veli kabul odası, 2 kütüphane, 200 kişilik yemekhane, merkezi mutfak bulunmaktadır. Toplamda 5 katlı olarak inşa edilen binamızda asansörler, 24 saat sıcak su ve öğrencilerimizin rahatı için birçok özellik mevcuttur. Hatta velilerimizden öğrencilerini ziyaret amaçlı gelenler kendilerine ayrılan odalarda misafir edilebilecektir” dedi.

İl genelinde ikinci sırada

Pansiyonun okulun daha fazla tercih edilmesini sağlayacağını ifade eden Necati Tarak; “Okulumuz bu yıl 414.2 puanla öğrenci almıştır. 60 kişilik kontenjanının tamamı tercih edilmiştir. İl genelinde puan sıralamasına göre ikinci, çevre ilçelere göre ise en üst düzeydedir. Öğretmen kadromuz tamam olup, eğitim alt yapısı pansiyonun da faaliyete geçmesi ile tamamlanma düzeyine gelmiştir. Ülkemizin değişik illerinden öğrencilerimiz okulumuzu tercih ederek öğrenimlerini sürdürmektedir. Puan açısından bakıldığında girdisi iyi olanın çıktısı da verimli olacaktır. Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimizin yüksek puanlarla üniversitelerin en iyi bölümlerine gideceğine inanıyorum” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: