BBP genel Başkanı Darende´ye geldi

BBP genel Başkanı Darende`ye geldi

BBP genel Başkanı Darende´ye geldi
Gündem 23.09.2011 22:08:00 2086 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin bugüne kadar sürecin aydınlatılmasını kararlılıkla beklediklerini bildirdi.

Malatya’daki temaslarından sonra Ankara’ya giderken Darende’ye uğrayarak burada Somuncu Baba Türbesini ziyaret eden Mustafa Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’de hukuk içerisinde hak aramanın çok zor olduğunu, ancak hukuk içerisinde kalmanın mükafatını gördüklerini söyledi.

Somutlaşan olaylar var

Destici savcılıkta yaptıkları görüşmelere ilişkin bilgiler vererek; “Dosyamız bir meclis araştırma komisyonu ile kapatılabilirdi, ailelerle birlikte ısrarlı takibimiz sonunda çeşitli kurullarca incelenmektedir. Bu soruşturmanın daha hızlı yürütülmesi için özel yetkili savcılardan, beklentimiz Ergenekon, Balyoz hatta futboldaki şike davası dosyalarındaki hız ve yetki kullanımını göstermeleridir. Hadiseyle ilgili somutlaşan olaylar var, kayıp cihazları kimin çaldığı bellidir. İnşallah bu dosya tüm şüpheleriyle aydınlatılacak ve bu tertipli bir işse, hadiseyse bu da ortaya çıkarılacaktır” dedi.

Darende’de görev yapmış

Daha önce İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim faaliyeti gösteren Darende İlahiyat Fakültesi’nde bir süre görev yaptığını da dile getiren Destici; “Darende’nin önemini biliyorum, ekmeğini yedik, suyunu içtik. Darende ülkemizin en müstesna yerlerinden biridir. Her şeyden önemlisi buraya büyük bir manevi hava katan Somuncu Baba Hazretleri var, Allah ondan da onun neslinden gelen ve bugün insanlığa örnek hizmetler sağlayan evlatlarından razı olsun. Burayı yeniden ziyaret etmekten ayrı bir bahtiyarlık duydum” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir ve BBP İlçe Başkanı Ali Gök ile bazı partililerinde eşlik ettiği Mustafa Destici, daha sonra Ankara’ya hareket etti.


Anahtar Kelimeler: