Okula yeni başlayanlara kitap hediyesi

Okula yeni başlayanlara kitap hediyesi

Okula yeni başlayanlara kitap hediyesi
Eğitim 20.09.2011 12:12:00 2760 0

Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bir kutlama programı tertiplendi. Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak törende yaptığı konuşmada; “Eğitim öğretim bir milletin varolma yokolma mücadelesinin adıdır. Eğitimi olmayan milletler, bu mücadelede mağlup durumdakilerdir” dedi.

Törende sekizinci sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine kitap hediye etti.

Eğitime hizmet eden 60 kurum

Öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiirler okuduğu törende konuşan Necati Tarak, Darende’de 4 müstakil anaokulu, 39 ilköğretim okulu, 3 lise, 3 anadolu lisesi, 1 mesleki eğitim merkezi, 1 sürücü kursu, 2 dershane, 2 rehabilitasyon merkezi, 4 de özel öğrenci yurdu bulunduğunu kaydetti. Tarak ayrıca bu yıl sevindirici bir durum olarak 152 kişilik karma ortaöğrenim öğrenci yurdunun da faaliyete geçtiğini dile getirdi.

Başarı rakamları artacak

Tarak konuşmasının devamında; “2010-2011 öğretim yılında ilköğretim okullarında SBS sonuçlarına göre 170 öğrencimiz çeşitli okullara girmiştir. Bu durum bizleri sevindirmiştir. Yine ortaöğretim kurumlarımızdan da 75 öğrencimiz üniversiteyi kazanma başarısını göstermiştir. Amacımız bu rakamları bu eğitim yılında daha da arttırmak, daha yüksek seviyelere çıkarmaktır” diye konuştu.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Sedanur Şahin ise Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek Türk milletinin özlemi olduğunu bildirdi.

Öğrencilerin seslendirdiği şarkılarla son bulan törene Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler, kurum müdürleri ve ilçedeki okulların yöneticileri katıldı. Okulun uzun süre müdürlüğünü yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl emekli olan Osman Nuri Aytekin de törene katılarak öğrencilerini mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=751

 


Anahtar Kelimeler: