Gaziler Günü törenle kutlandı

Gaziler Günü törenle kutlandı

Gaziler Günü törenle kutlandı
Gündem 19.09.2011 12:26:00 2175 0

Gaziler Günü nedeniyle Darende’de bir tören düzenlendi. Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert törende yaptığı konuşmada en büyük gazi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcisi gazilerin şanlı tarihimizin ebedi kahramanları olduğunu söyledi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Darende Hükümet Konağı önünde yapılan törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törende Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Mustafa Mert; “19 Eylül, İnönü’de, Sakarya’da ve Dumlupınar’da cepheden cepheye koşan, bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bize armağan eden İstiklal Savaşı gazilerinin şeref günüdür. Dünya barışı ve insanlık uğrunda savaşan Türk’ün gücünü dünyaya ilan eden gazilerimizin onur günüdür” dedi.

Törenin ardından Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli ve Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler gazileri tebrik ederek bir süre görüştü.

İnsanı ulus yapan değerler

Kaymakam Mehmet Aktaş burada yaptığı konuşmada; “Şehitler ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir” dedi.

Şehitler ve gazilerin vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin huzuru, güvenliği için canları pahasına görev yaparak milletimize malolduklarının altını çizen Kaymakam Aktaş; “Bugün şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz” diye konuştu.

Törene Kıbrıs Gazileri Necati Canpolat ve Abdullah Barutçu’nun yanı sıra şehit babası Barış Bugan da katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=746


Anahtar Kelimeler: