Bakan Yılmaz Darende´yi gezdi

Bakan Yılmaz Darende`yi gezdi

Bakan Yılmaz Darende´yi gezdi
Gündem 5.09.2011 17:32:00 3603 0

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Allah herkese Darende gibi bir komşu versin. Darende’den bugüne kadar hiçbir sıkıntı görmedik ve Darende bizim için hem bir meşale, hem de bir şelale kentidir" dedi.

Sivas Valisi Ali Kolat ile Darende`ye gelen Bakan Yılmaz, Belediye Başkanı İsa Özkan’ı makamında ziyaret etti. Özkan, ziyaretin anısına Yılmaz`a bir tablo hediye etti.

Yılmaz, Darende Zengibar Karakucak ve Kültür Festivalinin düzenlenmesinden dolayı Özkan’a teşekkür etti. Festivallerin sıla hasretini gidermek için iyi birer vesile olduğunu belirten Yılmaz, Festivalleri her şeye rağmen yaşatmak lazım, çünkü birlik ve beraberliğe vesile olmaktadır diye konuştu.

Somuncu Baba ziyareti

Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından Somuncu Baba Külliyesine geçerek burayı gezdi. Hulûsi Efendi Vakfının Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş ile görüşen Yılmaz, Somuncu Baba Türbesini ziyaret ederek dua etti.

Tohma Çayı kenarında dinlenen Yılmaz, daha sonra Vali Kolat`ın doğum yeri olan Balaban Beldesine geçti. Mimarisiyle ilgi çeken Abdurrahman Erzincani Camisini gezen Yılmaz, camiyi ilgi çekici bulduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı dönemde destek sağladığı kerpiç mimarisiyle ünlü Balaban evlerindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını da inceleyen Yılmaz, devam eden çalışmalara destek sözü verdi.

Şelale ve meşale şehri

Belde merkezinde vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, Gürün ve Darende`yi birbirinden ayırt etmediğini ifade ederek, “Allah herkese Darende gibi bir komşu versin. Darende’den bugüne kadar hiçbir sıkıntı görmedik ve Darende bizim için hem bir meşale, hem de bir şelale kenti. Güzel bir şelalemiz ve Somuncu Baba gibi meşalemiz var. Dolayısıyla Gürün insanıyla, Darende ve Balaban insanı birbirine benzer. Edip Cansever’in güzel bir şiiri var, insan yaşadığı yere benzer. Bizler de aynı vadinin içerisinde birbirine benzeyen insanlarız, yediklerimiz de aynıdır, karakterimiz de aynıdır, biz birbirimizin dilinden iyi anlarız” diye konuştu.

Kendi memleketine gelmiş gibi gönül rahatlığıyla Darende’ye geldiğini anlatan Yılmaz, Gürün’ün yönü 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile birlikte Malatya’ya dönmüştür dedi. Suyun hayat için önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Darende ve Balaban’da 60 bin dönüm araziyi sulayan Gökpınar suyunun Gürün’den geldiğini hatırlattı.

Gelecek daha iyi olacak

Türkiye’nin bugününün, dünden daha iyi olduğunu, geleceğin daha da iyi olacağını ifade eden Yılmaz, eskiden Darende’ye ve Malatya’ya dolambaçlı yollardan gidildiğini, şimdi ise yapılan oto yol ayarındaki yollarla ulaşımın kolaylaştığını söyledi.

Eksikliklerin olabileceğini anlatan Yılmaz, bunları bir süreç içerisinde gidereceklerini belirterek, Gönlünüz rahat olsun, bize güvenin, desteğinizi eksik etmeyin, duanızı eksik etmeyin. Çünkü biz ne yaparsak, bu ülkenin insanı için yapıyoruz, her ne yaparsak, mağdurlar, mazlumlar ve kimsesizler için yapıyoruz dedi.

Vali Kolat ise Bakan Yılmaz’a Balaban ve Darende’ye sağladığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yılmaz’a, ziyaretleri sırasında Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru ve Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de eşlik etti.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=723

 


Anahtar Kelimeler: