Fizik Tedavi, taleplere yetişemiyor
Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı İsmail Binbir, donanımlarıyla Türkiye’deki en modern sağlık kuruluşları arasında anılabilecek hastanede dört ay önce açılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün taleplere yetişmekte zorlandığını söyledi. Binbir, servislerinde sadece bel ve eklem ağrılarını değil, felçli hastaların bile yeniden sağlığına kavuşmasını sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.
Sırada bekleyen 150 hasta var
Rahatsızlıkların tedavisinde sağladığı imkanlarla bölge halkına sağlık hizmeti sunan hastanenin Fizik Tedavi Servisinde kısa sürede büyük başarılar elde edilerek çevrede tanındığını dile getiren Binbir, sırada bekleyen 150 civarında hasta olduğunu kaydetti.
Hastane en modern cihazlara sahip
İnsanları büyük şehirlere gitme sıkıntısından kurtaran Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon servisinin hizmete girmesiyle hastaneye olan talebin arttığına dikkat çeken İsmail Binbir “Türkiye’deki rehabilitasyon merkezlerine oranla burası mekan olarak hem rahat, hem de her türlü olanağa sahiptir. Hastanemizdeki ve özellikle bölümümüzdeki bazı cihazların modernlerini doğrusu buraya gelene kadar ben de görmemiştim. Dolayısıyla ilgi alanımıza giren tüm rahatsızlıkların tedavisine cevap verebilecek nitelikteyiz. Fizik tedaviyle ilgili Anakara Rehabilitasyon Merkezine yada GATA’ya gidildiğinde bulunabilecek tüm rehabilitasyon cihazları hastanemizde mevcuttur” dedi.
Felçlerin tedavisine de bakıyor
Darende ve bölgesinde fizik tedaviyle ilgili toplumda en sık görülen rahatsızlıkların kireçlenme, bel, boyun ağrı ve fıtıkları ile diz ağrıları olduğuna dikkat çeken İsmail Binbir; “Beyinde damar tıkanıklıklarına bağlı felçler, omurilik felçleri doğumdan sonra görülen spastik çocukların serebral hastalıklar bizim uzmanlık alanımıza giren ve tedavisiyle ilgilendiğimiz konulardır. Yine kazalar sonrasında meydana gelen felçler, kırıklar ve bunların rehabilitasyonu ile yanıklardan kaynaklanan rahatsızlıkları tedavi ediyoruz. Bir de çok fazla bilinmeyen ancak yine uzmanlık alanımızda yer alan felç sonrasında meydana gelen yutkunma bozuklukları tedavileriyle de ilgilendiğimiz alanlardır, bu konu ayrıca benim üniversite bitirme tezim olduğundan üzerinde yoğun çalışmalar yapmaktayız” diye konuştu.
Bölge halkı şanslı
Servislerinde yirminin üzerinde fizik tedavi ve rehabilitasyonla ilgili cihaz bulunduğuna işaret eden Binbir açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Felçlerden sonra oluşan bağırsak rehabilitasyonu, kabızlılıklar, ishaller bunların tedavisi ile mesane bozuklukları, idrar kaçırma mesane hacminin daralması ve bunların rehabilitasyonu, ortopedik rehabilitasyon menisküs yada çapraz bağ yırtıklarında operasyon öncesi ve sonrası safhaları da tedavi etmekteyiz.”
İsmail Binbir, tek kişilik özel hasta odaları ve diğer olanakları ile hastanenin bir kompleks olarak bölge halkı için büyük bir şans olduğunu sözlerine ekledi.